Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Δεκ-2021 12:29

  UniCredit: Σχεδιάζει να επιστρέψει τουλάχιστον 16 δισ. ευρώ στους μετόχους

  UniCredit: Σχεδιάζει να επιστρέψει τουλάχιστον 16 δισ. ευρώ στους μετόχους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η UniCredit SpA σχεδιάζει να επιστρέψει τουλάχιστον 16 δισ. Ευρώ στους μετόχους της μέχρι το 2024, και να αυξήσει τα καθαρά κέρδη κατά 10% ετησίως, ανακοίνωσε σήμερα καθώς θέτει στόχους για τα επόμενα τρία χρόνια.

  Η τράπεζα, η δεύτερη μεγαλύτερη της Ιταλίας με βάση το ενεργητικό, δήλωσε ότι θα στοχεύσει σε καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 10% ετησίως και καθαρά έσοδα αυξημένα κατά 2% την περίοδο 2021-2024.

  Η μετοχή ενισχύεται 7,5%.

  Η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων, βασικό μέτρο κερδοφορίας για τις τράπεζες, θα πρέπει να διαμορφωθεί στο 10% περίπου το 2024, η UniCredit.

  Η τράπεζα δήλωσε πως για το 2021, θα πληρώσει μέρισμα ύψους το 30% των υποκείμενων καθαρών κερδών και θα το συμπληρώσει με επαναγορές μετοχών.

  Το μέρισμα σε μετρητά θα διαμορφωθεί στο 35% του καθαρού κέρδους στο επόμενο έτος και μετά θα διαμορφωθεί τουλάχιστον στο 35% των καθαρών κερδών.

  Η τράπεζα δήλωσε ακόμη ότι θα επενδύσει 2,8 δισ. Ευρώ σε ψηφιακές δυνατότητες και δυνατότητες δεδομένων κατά τη διάρκεια του σχεδίου.

  Θα προχωρήσει ακόμη σε 3.600 καθαρές νέες προσλήψεις, με 2.100 θέσεις εργασίας να αφορούν στο τμήμα ψηφιακών και δεδομένων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ