Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Δεκ-2021 12:12

  Fitch Ratings: Σε "επιλεκτική χρεοκοπία" η Evergrande και θυγατρικές της

  Fitch Ratings 22.01.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Fitch Ratings προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κινεζικής εταιρείας ακινήτων China Evergrande και των θυγατρικών της, Hengda Real Estate Group και Tianjin Holding, αλλά και της εταιρείας ανάπτυξης ακίνητων Kaisa σε restricted default (επιλεκτική χρεοκοπία).

  Η υποβάθμιση έρχεται μετά από την μη πληρωμή κουπονιών που έληγαν στις 6 Νοεμβρίου για τα ομόλογα των 645 εκατ. δολαρίων της Tianjin και τα ομόλογα των 590 εκατ. δολαρίων της ίδιας θυγατρικής, μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος στις 6 Δεκεμβρίου.

  Σχετικά με την Evergrande, η Fitch αναφέρει πως η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων δεν απάντησε στο αίτημά της να επιβεβαιώσει τις πληρωμές κουπονιών 82,5 εκατ. δολαρίων (73,1 εκατ. ευρώ) που έπρεπε να αποπληρωθούν τον περασμένο μήνα, με την περίοδο χάριτος 30 ημερών να λήγει τις προηγούμενες ημέρες. "Ως εκ τούτου συμπεραίνουμε ότι δεν πληρώθηκαν", αναφέρει ο οίκος. 

  Η Fitch ορίζει την επιλεκτική χρεοκοπία ως ένδειξη ότι ένας εκδότης χρεογράφων έχει αθετήσει κάποια πληρωμή ή δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε αυτή αλλά δεν έχει ξεκινήσει επίσημες διαδικασίες πτώχευσης και παραμένει σε λειτουργία.

  Η Evergrande, που έχει υποχρεώσεις άνω των 300 δισ. δολαρίων και βρίσκεται στην καρδιά της κρίσης ακινήτων στην Κίνα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να προχωρήσει με αναδιάρθρωση του χρέους της. Ο όμιλος πασχίζει εδώ και μήνες να τηρήσει τις πληρωμές τόκων και την παράδοση διαμερισμάτων στους αγοραστές.

  Η εταιρεία Kaisa, 27η με βάση τον κύκλο εργασιών της αλλά από τις πλέον υπερχρεωμένες στην Κίνα, επίσης αθέτησε μια πληρωμή, σύμφωνα με την Fitch. Η Kaisa όφειλε να καταβάλει την περασμένη Τρίτη τόκους ομολόγων ύψους 400 εκατ. δολαρίων (353 εκατ. ευρώ). Ο όμιλος, με 17.000 εργαζομένους, είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι κινδύνευε με αθέτηση πληρωμών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ