Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Δεκ-2021 11:25

  Στη Μαδρίτη μεταβαίνει ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης

  Στη Μαδρίτη μεταβαίνει ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη Μαδρίτη μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον βασιλιά της Ισπανίας και τον πρωθυπουργό της χώρας.

  Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει αύριο, 9 Δεκεμβρίου, στις 12:30 (ώρα Κύπρου) συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο (Moncloa Palace).

  Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα, μεταξύ άλλων, που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι τουρκικές προκλήσεις στις θαλάσσιες ζώνες και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Μεταναστευτικό, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, οι περιφερειακές εξελίξεις, η πολιτική της Νότιας Γειτονίας και θέματα Δυτικών Βαλκανίων.

  Μετά τη συνάντηση αναμένεται η έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος των δύο Κυβερνήσεων.

  Στις 14:00 (ώρα Κύπρου) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ΄, στα Ανάκτορα Zarzuela, και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα, μαζί με τη σύζυγό του, που παραθέτει προς τιμήν τους το βασιλικό ζεύγος.

  Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Μαδρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

  Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει αύριο το πρωί πρόγευμα εργασίας με τον Ισπανό ομόλογό του Χοζέ Μανουέλ 'Αλβαρεζ, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

  Μετά το πρόγευμα εργασίας, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Υγείας θα υπογράψουν σε ειδική τελετή που θα γίνει σε χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ισπανίας.

  Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών θα υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψη για πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, και Μνημόνιο Συναντίληψης για την εγκαθίδρυση επίσημης διμερούς συνεργασίας ανάμεσα στην Ισπανική Διπλωματική Σχολή και τη νεοϊδρυθείσα Διπλωματική Ακαδημία του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών.

  Ο υπουργός Υγείας θα υπογράψει με την Ισπανίδα ομόλογο του κα Καρολίνα Ντάριας Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα της Υγείας που αφορά, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο αργά το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ