Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Δεκ-2021 09:45

  Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο από την κεντρική τράπεζα της Ινδίας

  Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο από την κεντρική τράπεζα της Ινδίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της Ινδία, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί αβεβαιότητα στις οικονομικές προοπτικές της χώρας.

  Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Shaktikanta Das, τόνισε πως η επιτροπή νομισματικής πολιτικής αποφάσισε να διατηρήσει το επιτόκιο επαναγοράς στο 4% και το επιτόκιο αντίστροφης επαναγοράς στο 3,35%.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα παραμείνει αμετάβλητο το επιτόκιο επαναγοράς και το επιτόκιο αντίστροφης επαναγοράς θα αυξανόταν αυτόν τον μήνα ή τους επόμενους.

  Ο Das δήλωσε πως η ανάκαμψη από την πανδημία κερδίζει έδαφος αλλά δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε να είναι αυτό-συντηρούμενη, και τα πτωτικά ρίσκα έχουν αυξηθεί εξαιτίας της εμφάνισης της Όμικρον.

  Δήλωσε δε πως η πολιτική της κεντρικής τράπεζας θα παραμείνει διευκολυντική για όσο καιρό χρειαστεί.

  Η οικονομία της χώρας έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης αφού επλήγη από τον κορονοϊό και τα μέτρα περιορισμού στις αρχές του χρόνου. Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε 8,4% στη διάρκεια του Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έναντι του προηγουμένου έτους.

  Για να αυξήσει τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, η κεντρική τράπεζα αγόρασε κυβερνητικούς τίτλους αξίας 1,2 τρισ. ρουπιών (15,91 δισ. δολαρίων) στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

  Ο Das τόνισε πως η κεντρική τράπεζα διατήρησε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό της χρήσης μέχρι τον Μάρτιο.

  Η κεντρική τράπεζα αναμένει ότι η πραγματική οικονομία θα αναπτυχθεί 9,5% αυτή τη χρήση και τον πληθωρισμό στο 5,3%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ