Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Δεκ-2021 20:26

  Προβλήματα της AWS "έριξαν" εφαρμογές της Amazon, ενώ επηρέασαν Disney+, Netflix, Robinhood και Coinbase

  Προβλήματα της AWS "έριξαν" εφαρμογές της Amazon, ενώ επηρέασαν Disney+, Netflix, Robinhood και Coinbase
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προβλήματα αντιμετωπίζει την Τρίτη η πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους Amazon Web Services (AWS) με αποτέλεσμα να "πέσουν" αρκετές υπηρεσίες της μητρικής Amazon.com Inc. αλλά και αρκετοί ιστότοποι που χρησιμοποιούν την AWS.

  Σε ειδοποίηση στην ιστοσελίδα ελέγχου της Amazon Web Services αναφέρεται ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με ορισμένες διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API) και την κονσόλα διαχείρισης AWS. Η εταιρεία προσθέτει επίσης ότι τα προβλήματα επηρεάζουν την περιοχή US-East-1, στις ΗΠΑ, οπότε πιθανότατα δεν αντιμετωπίζουν διακοπές λειτουργίας όλοι οι χρήστες.

  "Αντιμετωπίζουμε προβλήματα API και κονσόλας στην περιοχή US-EAST-1", ανέφερε η AWS στην ειδοποίησή της, προσθέτοντας ότι έχει εντοπίσει την αιτία και εργάζεται για την επίλυση του ζητήματος.

  Σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector, περισσότεροι από 24.000 άνθρωποι ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την Amazon. 

  Το πρόβλημα ωστόσο, επηρεάζει πολύ μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, σύμφωνα με το Reuters.

  Άλλωστε κι άλλες υπηρεσίες του τεχνολογικού κολοσσού, όπως η υπηρεσία καμερών ασφαλείας Ring, η εφαρμογή ηλεκτρονικής τραπεζικής μέσω κινητής Chime και η εφαρμογή ρομποτικών σκουπών iRobot, αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως αναφέρουν στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Η Ring ανέφερε ότι έχει γνώση του προβλήματος και εργάζεται ήδη για την επίλυσή του. "Μια σημαντική διακοπή της Amazon Web Services (AWS) επηρεάζει επί του παρόντος την εφαρμογή iRobot Home”, ανέφερε από την πλευρά της η iRobot στον ιστότοπό της.

  Πέραν των εφαρμογών της Amazon, όμως, τα προβλήματα της AWS έχουν προκαλέσει διακοπές λειτουργίας και άλλων ιστοτόπων και υπηρεσιών, όπως στις συνδρομητικές υπηρεσίες ροής περιεχομένου Disney+ και Netflix, όπως και την εφαρμογή ανταλλαγής επαγγελματικών μηνυμάτων Slack, σύμφωνα με το CNBC.

  Προβλήματα στη λειτουργία τους έχουν αναφέρει επίσης η εφαρμογή ηλεκτρονικών χρηματιστηριακών συναλλαγών Robinhood, όπως και η Coinbase, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ.

  Ακόμη και έμποροι λιανικής που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Amazon ανέφεραν ότι αδυνατούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Seller Central, ιστότοπο εσωτερικής χρήσης που χρησιμοποιούν για τη διαχείριση των παραγγελιών που λαμβάνουν από τους πελάτες τους.

  Οι εκπρόσωποι της AWS δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του CNBC να σχολιάσουν το θέμα.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοια προβλήματα. Τον Ιούνιο, ιστότοποι όπως της Reddit, της Amazon, του CNN, της PayPal, του Spotify, του Al Jazeera Media Network και των New York Times επλήγησαν από μια εκτεταμένη διακοπή που σχετιζόταν με τον πάροχο παράδοσης περιεχομένου δικτύου Fastly Inc, μικρότερο αντίπαλο της AWS.

  Επίσης, τον Ιούλιο, η Amazon αντιμετώπισε μια διακοπή στην υπηρεσία των ηλεκτρονικών καταστημάτων της, η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες και επηρέασε περισσότερους από 38.000 χρήστες.

  Οι χρήστες αντιμετώπισαν 27 διακοπές λειτουργίας τους τελευταίους 12 μήνες στον ιστότοπο Amazon, σύμφωνα με τον ιστότοπο ToolTester.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ