Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Δεκ-2021 19:53

  Η BP εξαγόρασε την εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων AMPLY

  Η BP εξαγόρασε την εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων AMPLY
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP Plc ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προχώρησε στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων AMPLY Power, έναντι αδιευκρίνιστου τιμήματος, εντείνοντας την προσπάθειά της για μείωση των εκπομπών ρύπων και εστίαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειες.

  Η BP τόνισε ότι σκοπεύει να διπλασιάσει τα κέρδη της από τις δραστηριότητες εξυπηρέτησης πελατών και κινητικότητας έως το 2030 και να αυξήσει το παγκόσμιο δίκτυο σταθμών φόρτισης κατά έξι φορές, φτάνοντας στα 70.000 σημεία, στο ίδιο διάστημα.

  Η AMPLY Power, με έδρα την Καλιφόρνια, ιδρύθηκε το 2018 και εξυπηρετεί στόλους οχημάτων, όπως φορτηγά, λεωφορεία και σχολικά λεωφορεία, φορτηγά και ελαφρά οχήματα.

  "Η BP στοχεύει να επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό του ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα των στόλων οχημάτων, που αποτελεί το κλειδί για τη μείωση των εκπομπών ρύπων στον τομέα των μεταφορών - στον οποίο οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Richard Bartlett, ανώτερος αντιπρόεδρος, μελλοντικής κινητικότητας και λύσεων της BP.

  Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η AMPLY Power θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα, ως μέρος του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου επιχειρήσεων της BP.

  Την περασμένη εβδομάδα, η BP γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια μεγάλης κλίμακας μονάδα παραγωγής πράσινου υδρογόνου στη βορειοανατολική Αγγλία, που θα τροφοδοτείται από αιολική, υδροηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια, προκειμένου να συνδράμει τη Βρετανία να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ