Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Δεκ-2021 15:14

  Ο Arnault της LVMH ετοιμάζεται να εισάγει στο χρηματιστήριο και δεύτερη SPAC

  Ο Arnault της LVMH ετοιμάζεται να εισάγει στο χρηματιστήριο και δεύτερη SPAC
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, Bernard Arnault, και ο πρώην επικεφαλής της UniCredit, Jean Pierre Mustier, σκοπεύουν να εισαγάγουν στο χρηματιστήριο μια ακόμη εταιρεία "λευκής επιταγής”, γνωστή και ως SPAC, αντλώντας κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τους διαχειριστές του βιβλίου προσφορών.

  Νωρίτερα φέτος, το "δίδυμο” άντλησε 0,5 δισ. ευρώ μέσω της εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) Pegasus Acquisition Company Europe B.V., η οποία αναζητά "στόχους” εξαγοράς στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

  Την Τρίτη, η ίδια ομάδα επενδυτών ανακοίνωσε ότι θα εισάγει ένα δεύτερο "όχημα”, την Pegasus Entrepreneurial Acquisition Company Europe, στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, η οποία θα εστιάσει στον επιχειρηματικό τομέα.

  Οι SPACs είναι εταιρείες που εισάγονται στο χρηματιστήριο από μια ομάδα επιχειρηματιών, με σκοπό να στοχεύσουν στην εξαγορά κάποιας ιδιωτικής εταιρείας με τα κεφάλαια που αντλούν κατά την εισαγωγή τους στο ταμπλό. Με τον τρόπο αυτό παρέχουν στην εταιρεία-στόχο τη δυνατότητα να εισαχθεί στο χρηματιστήριο αποφεύγοντας την επίπονη διαδικασία της δημόσια εισαγωγής.

  Ο Mustier συνεργάζεται με τον πρώην τραπεζίτη της Bank of America, Diego De Giorgi, και τον επιχειρηματία-επενδυτή σε SPACs, Pierre Cuilleret, στη διαδικασία εισαγωγής της Pegasus Entrepreneurial Acquisition Company Europe, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

  Ο Cuilleret δήλωσε ότι θα εστιάσει σε εταιρείες που ελέγχονται από επιχειρηματίες ή οικογένειες.

  Η Pegasus υποστηρίζεται από τους θεσμικούς "σπόνσορες” όπως η Tikehau Capital και η Financière Agache και από τους "σπόνσορες” De Giorgi, Cuilleret και Mustier. Η Citi, η Goldman Sachs και η BNP Paribas είναι οι διαχειριστές του βιβλίου προσφορών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ