Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Δεκ-2021 13:39

  Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ZEW

  Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ZEW
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι οικονομικές προσδοκίες στη Γερμανία υποχώρησαν τον Δεκέμβριο εξαιτίας της επιδείνωσης της πανδημίας, ανέφερε το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW.

  Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε στις 29,9 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 31,7 μονάδες τον Νοέμβριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 25 μονάδες.

  Η πτώση των οικονομικών προσδοκιών δείχνει ότι οι ελπίδες για πολύ πιο ισχυρή ανάπτυξη στο επόμενο εξάμηνο, υποχωρούν, ανέφερε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach.

  Οι προσδοκίες για τα κέρδη των βιομηχανιών με εξαγωγικό προσανατολισμό και του καταναλωτικού κλάδου, αξιολογούνται πιο αρνητικά, δήλωσε ο ίδιος.

  Η εκτίμηση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στη Γερμανία έχει επίσης επιδεινωθεί ξανά και μειώθηκε στις -7,4 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 12,5 μονάδες τον Νοέμβριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 5 μονάδες.

  "Η γερμανική οικονομία πλήττεται σημαντικά από τις τελευταίες εξελίξεις στην πανδημία”, ανέφερε ο Wambach, καθώς η συμφόρηση στην εφοδιαστική αλυσίδα επηρεάζει την παραγωγή και το εμπόριο λιανικής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ