Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Δεκ-2021 13:38

  Στην Ουγαρία μεταβαίνει ο Μακρόν - Θα συναντηθεί με τον Ορμπάν

  Μακρον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται σήμερα στην Ουγγαρία, όπου θα συναντήσει τον εθνικιστή πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν. Η Ουγγαρία είναι η τελευταία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτεται ο πρόεδρος της Γαλλίας στο πλαίσιο μιας περιοδείας που ξεκίνησε κατά την έναρξη της προεδρικής του θητείας.

  Ο Γάλλος πρόεδρος "θα συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής των πρωθυπουργών των χωρών της ομάδας του Visegrad", των τεσσάρων χωρών της κεντρικής Ευρώπης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βίκτορ Ορμπάν.

  Στην ατζέντα της επίσκεψης περιλαμβάνεται επίσης τετ α τετ με τον πρόεδρο Γιάνος Αντερ και στην συνέχεια με τον Βίκτορ Ορμπάν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

  Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συζητήσει με τους ηγέτες της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβακίας τις προτεραιότητες της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποίας θα αναλάβει η Γαλλία την 1η Ιανουαρίου για έξι μήνες, διευκρίνισε το Μέγαρο των Ηλυσίων επιβεβαιώνοντας την επίσκεψη.

  Η γαλλική προεδρία θα συμπέσει με την προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών και των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου στην Γαλλία.

  Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συζητήσει ορισμένα θέματα που έχουν προτεραιότητα του επόμενους μήνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κυρίως την κλιματική και ψηφιακή μετάβαση, την ενίσχυση της Ευρώπης της άμυνας, την ανάπτυξη της κοινωνικής Ευρώπης και την ευρωπαϊκή διαχείριση της πολιτικής του ασύλου και της μετανάστευσης, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

  Ο πρόεδρος της Γαλλίας "θα επανέλθει επίσης στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις ως προς το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των ευρωπαϊκών αξιών", την στιγμή που η Ουγγαρία βρίσκεται σε σύγκρουση με τις Βρυξέλλες επί σειράς μεταρρυθμίσεων που αφορούν την δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης, τους πρόσφυγες, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τις μειονότητες.

  Ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο Βίκτορ Ορμπάν συγκρούσθηκαν μετωπικά στην ευρωπαϊκή σκηνή, κυρίως στην αρχή της πενταετίας του Μακρόν, ο οποίος υπερασπίσθηκε το όραμά του για μία ενωμένη και αλληλέγγυα Ευρώπη, κυρίως επί του θέματος της υποδοχής μεταναστών, ενώ ο Ορμπάν εκπροσωπούσε το στρατόπεδο των ευρωπαίων εθνικολαϊκιστών.

  Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους των ουγγρικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα αποτίσει φόρο τιμής στην φιλόσοφο Ανιές Χέλερ.

  Η αντίπαλη του κομμουνιστικού καθεστώτος της Ουγγαρίας έγινε εμβληματική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης στον Βίκτορ Ορμπάν, η κυβέρνηση του οποίου πραγματοποίησε εκστρατείες δυσφήμησης και συκοφάντησης της φιλοσόφου.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ