Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Δεκ-2021 13:01

  BMW: Στοχεύει σε πωλήσεις 2 εκατ. αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2025

  BMW: Στοχεύει σε πωλήσεις 2 εκατ. αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2025
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η BMW έχει πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα (συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτρικών και των υβριδικών οχημάτων) και σχεδιάζει να φτάσει σε πωλήσεις τα 2 εκατ. αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2025, ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

  Περίπου το 70% των ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν πωληθεί μέχρι τώρα ήταν υβριδικά, ανέφερε το μέλος του δ.σ., Pieter Nota σε εκδήλωση με δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η εταιρεία πιστεύει ότι τα υβριδικά μοντέλα θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ιδίως για τους πελάτες χωρίς εύκολη πρόσβαση σε φορτιστές.

  Η συνέχιση του εκσυγχρονισμού των αυτοκινήτων με καύση ορυκτών καυσίμων, ήταν άλλο ένα σημαντικό βήμα για να γίνει η βιομηχανία πιο βιώσιμη, με τον Nota να δηλώνει ότι "μόνο τότε μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά σε όλη την πελατειακή μας βάση”.

  Η BMW έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό τις επενδύσεις σε μια σειρά τεχνολογιών, αντί να εστιάζει αποκλειστικά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, και αντιτίθεται στις απαγορεύσεις για την αγορά αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

  Η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει οι παγκόσμιες πωλήσεις να είναι αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030, αλλά έχει επαναλάβει ότι η έλλειψη υποδομών φόρτισης αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο για την ταχύτερη υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων από τους καταναλωτές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ