Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Δεκ-2021 12:22

  Stellantis: Αναμένει επιπλέον έσοδα από το software μέχρι το 2030

  Stellantis: Αναμένει επιπλέον έσοδα από το software μέχρι το 2030
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis σχεδιάζει να αποκομίσει περί τα 4 δισ. Ευρώ σε επιπλέον έσοδα ετησίως μέχρι το 2026 από τα προϊόντα λογισμικού και από συνδρομές, και 20 δισ. Ευρώ μέχρι το 2030.

  Παρουσιάζοντας την μακροπρόθεσμη στρατηγική λογισμικού, η Stellantis είπε πως αναμένει να έχει 34 εκατ. συνδεδεμένα οχήματα στους δρόμους μέχρι το 2030 από τα 12 εκατ. τώρα, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares χαρτογραφεί τα σχέδια για την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, η οποία δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου.

  Ο όμιλος στοχεύει σε έσοδα λίγο κάτω των 150 δισ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης.

  Το λογισμικό διαδραματίζει αυξημένο ρόλο στα οχήματα από τη διαχείριση ηλεκτρικών κινητήρων και μπαταριών μέχρι υποστηρικτικές λειτουργίες όπως η αυτόνομη οδήγηση, η ψυχαγωγία και η πλοήγηση.

  Οι επενδυτές αξιολογούν τις δυνατότητες λογισμικού των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες περιλαμβάνουν τη βελτίωση της απόδοσης της μπαταρίας και στρατηγικές για τη συλλογή, ερμηνεία και τη δημιουργία εσόδων από τα δεδομένα για αυτοκίνητα.

  Η ανταγωνιστική Volkswagen αναμένει 1,2 τρισ. ευρώ πωλήσεων λογισμικού στον κλάδο μέχρι το 2030, ή περίπου το ένα τέταρτο της παγκόσμιας αγοράς κινητικότητας, που αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί στα 5 τρισ. ευρώ ως αποτέλεσμα.

  Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla θεωρείται ευρέως ότι κατέχει ηγετική θέση σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες λογισμικού, ενώ οι κλασικές αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να καλύψουν τη διαφορά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ