Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Δεκ-2021 11:28

  ΗΑΕ: Ανακοινώνουν ότι το ''σαββατοκύριακο'' θα πέφτει πλέον Σάββατο και Κυριακή

  ΗΑΕ: Ανακοινώνουν ότι το ''σαββατοκύριακο'' θα πέφτει πλέον Σάββατο και Κυριακή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:04

  Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα προχωρήσουν σε εργάσιμη εβδομάδα τεσσερισήμισι ημερών ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα, με το πλήρες σαββατοκύριακο να πέφτει το Σάββατο και την Κυριακή, σε μια κίνηση που έχει στόχο να ευθυγραμμίσει την οικονομία της με τις διεθνείς αγορές.

  Σήμερα το ‘σαββατοκύριακο’ σε αυτό το πετρελαιοπαραγωγικό κράτος του Κόλπου, που είναι ο εμπορικός και τουριστικός κόμβος της περιοχής, πέφτει Παρασκευή και Σάββατο. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, από την 1η Ιανουαρίου του 2022 οι υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα μεταφερθούν στο καθεστώς του νέου σαββατοκύριακου, που ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής.

  Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν κατά την προηγούμενη χρονιά λάβει μέτρα για να καταστήσουν την οικονομία τους πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις και ικανούς εργαζομένους σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η οικονομική αντιπαλότητα με τη γειτονική Σαουδική Αραβία.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, η κίνηση θα "διασφαλίσει ομαλές χρηματοπιστωτικές, εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές με χώρες που ακολουθούν το διήμερο αργίας Σαββάτου-Κυριακής, διευκολύνοντας τους ισχυρότερους διεθνείς επιχειρηματικούς δεσμούς και τις ευκαιρίες για χιλιάδες πολυεθνικές εταιρίες και εταιρίες που εδρεύουν στα ΗΑΕ".

  Η Παρασκευή είναι εβδομαδιαία αργία σε πολλές χώρες που είναι κυρίως μουσουλμανικές. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι βάσει της νέας εργασιακής εβδομάδες για τους κυβερνητικούς φορείς, το ωράριο εργασίας την Παρασκευή θα λήγει στις 12 το μεσημέρι πριν από τα κηρύγματα και τις προσευχές της ημέρας αυτής.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση η παράταση του σαββατοκύριακου εντάσσεται στις προσπάθειες των ΗΑΕ να ενισχύσουν την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

  Τα ΗΑΕ έχουν επίσης κάνει πιο φιλελεύθερη τη νομοθεσία αναφορικά με τη συγκατοίκηση πριν από τον γάμο, την κατανάλωση αλκοόλ και την οικογενειακή κατάσταση παράλληλα με τη θέσπιση μακροπρόθεσμης βίζας ως έναν τρόπο για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ικανούς εργαζομένους και να ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να ανοίξουν καταστήματα εκεί.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ