Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Δεκ-2021 10:36

  ABB: Ανακοίνωσε υψηλότερους στόχους για τις πωλήσεις και τα κέρδη

  ABB: Ανακοίνωσε υψηλότερους στόχους για τις πωλήσεις και τα κέρδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ΑΒΒ ανακοίνωσε υψηλότερους στόχους για πωλήσεις και κέρδη καθώς ο ελβετικός μηχανολογικός όμιλος αναμένεται να ωφεληθεί από την υψηλότερη ζήτηση από τις οικονομίες που ανακάμπτουν και από τάσεις όπως συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού και απανθρακοποίηση.

  Η κατασκευάστρια εταιρεία βιομηχανικού αυτοματισμού και εργοστασιακών ρομπότ, δήλωσε ότι αναμένει πως οι πωλήσεις ετησίως θα αυξηθούν 4%-7% από την προηγούμενη εκτίμηση για 3%-5%.

  Στους νέους στόχους, που ανακοινώθηκαν το πρωί, η ABB είπε ότι στοχεύει επίσης στην αύξηση της κερδοφορίας της.

  Η ABB ανακοίνωσε πτώση 7% στα έσοδα του 2020, στα 26,1 δισ. Δολάρια και καθαρά κέρδη 5,146 δισ. Δολαρίων.

  Η εταιρεία τόνισε πως είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από τάσεις όπως η ζήτηση για αυξημένη ενεργειακή αποδοτικότητα και αύξηση του εργατικού κόστους, και η συρρίκνωση του πληθυσμού σε εργασιακή ηλικία, οδηγούν τη ζήτηση για βιομηχανικό αυτοματισμό και ρομπότ.

  "Η ηγετική μας θέση στην τεχνολογία στην ηλεκτροκίνηση και στον αυτοματισμό, ευθυγραμμισμένη με τη βιωσιμότητα και τις παγκόσμιες μεγάλες τάσεις, μας δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα”, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bjorn Rosengren.

  Η ABB αναβάθμισε επίσης τις εκτιμήσεις για το περιθώριο των ΕΒΙΤΑ στο 15% "τουλάχιστον” από τον προηγούμενο στόχο για 13%-16%. Στη διάρκεια του 2020, η ABB ανακοίνωσε περιθώριο 11,1%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ