Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Δεκ-2021 08:49

  Κίνα: Υψηλότερα των εκτιμήσεων οι εξαγωγές τον Νοέμβριο

  Κίνα: Υψηλότερα των εκτιμήσεων οι εξαγωγές τον Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εξαγωγές στην Κίνα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις τον Νοέμβριο, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε σε σχέση με τον Οκτώβριο, λόγω και της υψηλότερης συγκριτικής βάσης σε σχέση με πέρυσι.

  Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 22% από το προηγούμενο έτος τον Νοέμβριο, και επιβραδύνθηκαν από την αύξηση 27% τον Οκτώβριο, ανέφερε η γενική διοίκηση τελωνείων.

  Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αύξηση 16%.

  Ενισχυμένες από την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση, οι εξαγωγές είναι ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης από τότε που ξεκίνησε η ανάκαμψη από την πανδημία.

  Αυτή η ισχυρή ανάπτυξη έχει επανειλημμένα διαψεύσει τις προσδοκίες των αγορών, ότι οι εξαγωγές σύντομα θα χάσουν τον ρυθμό τους καθώς θα επιστρέφουν οι καταναλωτές στις online αγορές.

  Αλλά η αναβίωση του κορονοϊού στους εμπορικούς ανταγωνιστές της Κίνας επανέφερε τη ζήτηση στην Κίνα.

  Οι εξαγωγές προς τα κράτη της ΝΑ Ασίας, τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Κίνας, αυξήθηκαν 22,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, υψηλότερα από την αύξηση του 18% του Οκτωβρίου.

  Οι εξαγωγές προς την ΕΕ, τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο, επιβραδύνθηκαν στο 33,5% σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 44,3% του Οκτωβρίου.
  προς τις ΗΠΑ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 5,3%, χαμηλότερα από το 22,7% τον Οκτώβριο.

  Στο μεταξύ, οι εισαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν 31,7% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, όταν οι όγκοι και οι τιμές του εισαγόμενου άνθρακα και του φυσικού αερίου αυξήθηκαν,.

  Τον Οκτώβριο η αύξηση διαμορφώθηκε στο 20,6% και οι αναλυτές ανέμεναν για το Νοέμβριο αύξηση 19,8%. Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας συρρικνώθηκε στα στα 71,72 δισ. Δολάρια τον Νοέμβριο, έναντι των 84,5 δισ. Δολαρίων τον Οκτώβριο και έναντι των 82,2 δισ. Δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ