Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Δεκ-2021 21:09

  Βουλγαρία: Διαβουλεύσεις προέδρου Ράντεφ με τις κοινοβουλευτικές ομάδες

  Βουλγαρία: Διαβουλεύσεις προέδρου Ράντεφ με τις κοινοβουλευτικές ομάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ άρχισε σήμερα τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της συνταγματικής διαδικασίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

  Συνομίλησε διαδοχικά με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων του κόμματος Συνεχίζουμε την Αλλαγή, του κεντροδεξιού GERB-UDF, του Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MRF), και το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP) για τη Βουλγαρία.

  Συνεχίζουμε την αλλαγή

  Στη συνάντηση με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος "Συνεχίζουμε την Αλλαγή" στην 47η Εθνοσυνέλευση, ο πρόεδρος Ράντεφ δήλωσε ότι μπορεί να υπάρχει μια αποτελεσματική κυβέρνηση συνασπισμού μόνο αν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των εταίρων. Είπε επίσης ότι ο χρόνος όπου ο πρωθυπουργός κυβερνούσε μόνος έχει λήξει και η ελπίδα να επανέλθει ένας τέτοιος κανόνας απορρίφθηκε κατηγορηματικά από τους πολίτες στις εκλογές.

  Η προεδρία είναι ανοιχτή στον διάλογο και τη συνεργασία με μια μελλοντική κυβέρνηση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των εξουσιών της, δήλωσε ο Ράντεφ.

  Ο πρόεδρος είπε στους εκπροσώπους του κόμματος Συνεχίζουμε την Αλλαγή ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τις προτεραιότητές τους και την ετοιμότητά τους για τον σχηματισμό ενός αποτελεσματικού κυβερνητικού συνασπισμού. Θα πρέπει επίσης να παρουσιάσουν τις απόψεις τους για τη διεύρυνση της ΕΕ, την προάσπιση των δικαιωμάτων των Βούλγαρων πολιτών και της βουλγαρικής εθνικής ταυτότητας, της ιστορίας και του πολιτισμού, γιατί η κοινωνία αναμένει συνεπείς θέσεις και επαγγελματική δράση από τη βουλγαρική διπλωματία.

  Ο συμπρόεδρος του κόμματος Συνεχίζουμε την Αλλαγή Κίριλ Πέτκοφ εξέφρασε την ελπίδα το συντομότερο δυνατόν το κόμμα του να παρουσιάσει ένα προσχέδιο της σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου βάσει του συνασπισμού τεσσάρων κομμάτων.

  Σύμφωνα με τον Πέτκοφ, ανεξάρτητα από το εάν ένα κόμμα είναι αριστερό, κεντρώο ή δεξιό, η Βουλγαρία χρειάζεται αυτοκινητόδρομους, ασφαλή φράγματα, καλά εισοδήματα και να πάρει πίσω τους Βούλγαρους από το εξωτερικό. Ο ίδιος περιμένει από τους εταίρους του συνασπισμού να στείλουν τα σχόλιά τους έως αύριο για το έγγραφο του συνασπισμού που οριστικοποιήθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, έτσι ώστε το κόμμα Συνεχίζουμε την αλλαγή να μπορεί να πάει στον αρχηγό του κράτους το συντομότερο δυνατό για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με έτοιμη δομή κυβέρνησης συνασπισμού.

  Στο τέλος των διαβουλεύσεων με τον πρόεδρο Ράντεφ, ο Πέτκοφ είπε ότι η μελλοντική κυβέρνηση αναμένεται να έχει τέσσερις αντιπρόεδρους, όχι απαραίτητα έναν ανά εταίρο του συνασπισμού, και δύο νέα υπουργεία: Καινοτομιών και Ανάπτυξης και Κρατικών Επιχειρήσεων. Αυτοί οι δύο πυλώνες υπάγονται επί του παρόντος στο υπουργείο Οικονομίας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ