Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Δεκ-2021 17:47

  Στην Κύπρο ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Κόλιν Σιούαρτ

  Στην Κύπρο ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Κόλιν Σιούαρτ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην Κύπρο βρίσκεται ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κόλιν Στιούαρτ, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του και ως Αναπληρωτής Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα (DSASG) για την Κύπρο.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κος Στιούαρτ ανέφερε ότι προσβλέπει στη συνέχιση του έργου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

  "Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να αποτίσω φόρο τιμής στην προκάτοχό μου, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, για την αφοσιωμένη ηγεσία της στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την αποστολή των καλών υπηρεσιών", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Στιούαρτ, o οποίος διαδέχεται την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, που ολοκλήρωσε την αποστολή της στις 30 Νοεμβρίου 2021, τονίζοντας επίσης ότι έχει επίγνωση της σημασίας της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τις ζωές όλων των Κυπρίων.

  Ο Κόλιν Στιούαρτ είπε ότι προσβλέπει στη συνέχιση του έργου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και ελπίζει να σφυρηλατήσει ισχυρές σχέσεις εργασίας με όλους τους ενδιαφερόμενους και να μάθει από αυτούς, "ώστε μαζί, να ελπίζουμε ότι θα φέρουμε μια διαρκή ειρήνη στο νησί".

  Ο κος Στιούαρτ θα συναντηθεί με τους δύο ηγέτες, άλλους ανώτερους αξιωματούχους, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, μέλη της διπλωματικής κοινότητας και την οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών σε όλο το νησί τις επόμενες εβδομάδες, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

  Πάντοτε σύμφωνα με το εν λόγω ανακοινωθέν, ο κ. Στιούαρτ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε ως Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ και Επικεφαλής της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για το Δημοψήφισμα στη Δυτική Σαχάρα (MINURSO) (2017-2021), δύναται να επιτελέσει έργο μέσω μιας μακράς σειράς επιτευγμάτων ηγεσίας, διπλωματίας και αποτελεσματικής διαχείρισης, με πάνω από 28 χρόνια εμπειρίας στην ειρήνη και την ασφάλεια και τις διεθνείς υποθέσεις.

  Πριν από τη MINURSO, υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Επικεφαλής και Επιτελάρχης του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στην Αφρικανική Ένωση (UNOAU) στην Αντίς Αμπέμπα και διορίστηκε σε πολλές επιτόπιες αποστολές των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ των οποίων ως Αναπληρωτής Αρχηγός του Επιτελείου και Αρχηγός Πολιτικών Υποθέσεων στην Ολοκληρωμένη Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Ανατολικό Τιμόρ (UNMIT) (2007-2009).

  Ήταν διπλωμάτης από το 1990 έως το 1997, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Laval στον Καναδά. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ