Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Δεκ-2021 16:41

  Bloomberg: Η ΕΕ θα εξετάσει αύριο το ενδεχόμενο χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω Όμικρον

  Εκτός ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής “πράσινης λίστας” οι ΗΠΑ και πέντε ακόμη χώρες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν την Τρίτη και θα εξετάσουν εάν θα προσαρμόσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν επιβάλει τα κράτη-μέλη στις πτήσεις από την Νότια Αφρική, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον στην ήπειρο.

  Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας ενδέχεται να συμφωνήσουν στην ανάγκη διενέργειας διαγνωστικού τεστ PCR για τους εμβολιασμένους υπηκόους τρίτων χωρών της περιοχής, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στον περιορισμό ή ακόμη και στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε διάστημα μίας εβδομάδα, σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

  Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν τον προηγούμενο μήνα τις περισσότερες πτήσεις από τη Νότια Αφρική και άλλες έξι χώρες της περιοχής, προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωση του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού όσο οι επιστήμονες προσπαθούν να αξιολογήσουν τη σοβαρότητά του.

  Η Ευρώπη, πάντως, δεν είναι η μόνη που έθεσε περιορισμούς. Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επέβαλαν αυστηρότερα μέτρα εισόδου στις χώρες τους, ενώ ορισμένες επανέφεραν το μέτρο της καραντίνας.

  Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συντονίζει τις ταξιδιωτικές οδηγίες για τις μετακινήσεις εντός και προς το μπλοκ, τα κράτη μέλη είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή συγκεκριμένων ταξιδιωτικών περιορισμών.

  Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας αναμένεται να εξετάσουν επίσης την Τρίτη, πώς πιθανότατα θα ανταποκριθούν τα υφιστάμενα εμβόλια κατά του κορονοϊού απέναντι στο μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει τους υπουργούς για τη φαρμακευτική στρατηγική της Ευρώπης, η οποία προτάθηκε πέρυσι σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια των φαρμάκων αλλά και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κλάδου παγκοσμίως.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ