Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Δεκ-2021 14:58

  Novartis: Συνεχίζεται η έρευνα για ανάπτυξη ενός χαπιού κατά όλων των κορονοϊών

  Novartis: Συνεχίζεται η έρευνα για ανάπτυξη ενός χαπιού κατά όλων των κορονοϊών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Novartis ευελπιστεί ότι θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει ρόλο στην ανάπτυξη θεραπειών κατά της covid-19, καθώς συνεχίζει την έρευνα για ένα χάπι που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει όλους τους κορονοϊούς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Vas Narasimhan στο Reuters.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο επικεφαλής της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας επεσήμανε την υποστήριξη της Novartis στην παραγωγή του εμβολίου covid-19 και των φαρμακοβιομηχανιών, όταν ρωτήθηκε αν η εταιρεία βρέθηκε στο περιθώριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  "Τώρα θα ήθελα πολύ να είχαν αποδώσει κάποιες από τις δικές μας κλινικές δοκιμές, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτό είναι μέρος της συμφωνίας", δήλωσε ο Narasimhan.

  "Νομίζω ότι ως τομέας συνεργαστήκαμε εξαιρετικά καλά για να είμαστε τελικά ο κλάδος που έθεσε τελικά υπό έλεγχο αυτή την πανδημία", σημείωσε.

  "Νομίζω ότι για να επενδύσουν οι εταιρείες μακροπρόθεσμα στην ετοιμότητα για πανδημία, πρέπει να υπάρχει ένα λογικό οικονομικό όφελος για τις εταιρείες", δήλωσε ο Narasimhan. "Νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι σαφές και κατανοητό από όλους τους εμπλεκόμενους".

  Η Novartis είχε υπογράψει πέρυσι συμφωνία με την Molecular Partners για την ανάπτυξη δύο θεραπειών με βάση το DARPin ως πιθανές θεραπείες του COVID-19.

  Τον Ιανουάριο αναμένονται νέα αποτελέσματα από τις μελέτες μιας από αυτές τις θεραπείες και οι δύο εταιρείες θα αποφασίσουν στη συνέχεια τα επόμενα βήματα με βάση αυτά τα δεδομένα, δήλωσε ο Narasimhan.

  Η εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι βέβαιη για την επίτευξη ετήσιας αύξησης των εσόδων της κατά 4% ή και περισσότερο έως το 2026, καθώς στηρίζεται στις πωλήσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων των πειραματικών και εγκεκριμένων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένου του φαρμάκου Cosentyx για την αρθρίτιδα και την ψωρίαση. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ