Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Δεκ-2021 13:19

  Πρόεδρος Eurogroup: Προσωρινές οι πιέσεις στον πληθωρισμό, θα χρειαστεί χρόνος να υποχωρήσουν

  Πρόεδρος Eurogroup: Προσωρινές οι πιέσεις στον πληθωρισμό, θα χρειαστεί χρόνος να υποχωρήσουν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρώπη είναι ακόμη πιθανό να είναι προσωρινές, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Paschal Donohoe, ακόμη και αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος από τον αναμενόμενο για να επιβραδυνθεί.

  "Όταν περάσουμε στο 2022, περιμένω ότι θα γυρίσουμε πίσω στο 2% περίπου”, ανέφερε ο Donohoe, πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, σε συνέντευξη του στο Bloomberg TV.

  Αλλά είναι σαφές ότι θα χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τόνισε.

  Τα σχόλια του Donohoe απηχούν εκείνα της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η ίδια και οι συνάδελφοί της επιμένουν ότι οι αυξημένες τιμές τροφοδοτούνται από προσωρινούς παράγοντες, όπως το ενεργειακό κόστος, που σύντομα θα αρχίσουν να υποχωρούν.

  Αντιθέτως, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, εμφανίστηκε πιο "επιθετικός” την προηγούμενη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι ο όρος "παροδικός”, δεν πρέπει πλέον να χρησιμοποιείται για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει.

  Ενώ η μετάλλαξη όμικρον αποτελεί "ανησυχία”, ο Donohoe δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος για τις οικονομίες της ευρωζώνης.

  Οποιαδήποτε απόφαση για το πότε θα καταργηθούν σταδιακά οι τρέχουσες συμπληρωματικές δαπάνες που στοχεύουν να τονώσουν τις οικονομίες, "εξαρτάται πλήρως από το που βρισκόμαστε με την ασθένεια”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ