Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Δεκ-2021 10:24

  Intertrust: Συμφώνησε στην πρόταση εξαγοράς της CSC έναντι 1,8 δισ. ευρώ

  Intertrust: Συμφώνησε στην πρόταση εξαγοράς της CSC έναντι 1,8 δισ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ολλανδική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Intertrust, συμφώνησε στην πρόταση εξαγοράς της CSC ύψους 1,8 δισ. Ευρώ, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

  Η πρόταση αποτιμά την Intertrust στα 20 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που αποτελεί premium 59% σε σχέση με τις 11 Νοεμβρίου, όταν είχε ανακοινώσει άλλη μια πιθανή πρόταση από την private equity εταιρεία, CVC Capital Partners.

  Ωστόσο η βρετανική CVC απέσυρε την πρόταση της ύψους 18 ευρώ ανά μετοχή, την προηγούμενη εβδομάδα.

  Την κίνηση αυτή ακολούθησε δήλωση της Intertrust, στην οποία αναφέρει ότι πολλαπλές εταιρείες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά της επιχείρησης, με τις προσφορές να φτάνουν μέχρι και τα 22 ευρώ ανά μετοχή.

  Η μετοχή της Intertrust εκτινάχθηκαν 69% όταν ανακοινώθηκε αρχικά το ενδιαφέρον της CVC, και την Παρασκευή έκλεισε υψηλότερα κατά 45%.

  Αναλυτές από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι η συνολική προσφορά είναι σχετικά φθηνή, και ότι μια πρόταση στα 22 ευρώ θα είχε οικονομική λογική.

  Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η εταιρεία που είχε υποβάλει την υψηλότερη δυνητικά προσφορά, δεν ήταν σε θέση να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

  "Διεξάγαμε μια δίκαιη και ενδελεχή διαδικασία. Η CSC αντιπροσώπευε την καλύτερη πρόταση για την εταιρεία”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ