Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 04-Δεκ-2021 11:38

  Goldman Sachs: Η μετάλλαξη Όμικρον ''ψαλιδίζει'' τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ των ΗΠΑ

  Goldman Sachs: Η μετάλλαξη Όμικρον ''ψαλιδίζει'' τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs μείωσαν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας τόσο για φέτος όσο και το επόμενο έτος, αφού εκτιμούν ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον θα ασκήσει "μέτρια καθοδική" αντίσταση στην ανάπτυξη. 

  Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε έκθεση του οίκου προς τους πελάτες του, ο οικονομολόγος Joseph Briggs αναφέρει ότι η Goldman Sachs αναμένει πλέον πως  το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα μεγεθυνθεί κατά 3,8% φέτος, αντί για 4,2%. Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη η μείωση της εκτίμησής της και για το 2022 στο 2,9% από 3,3%.

  "Αν και πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, θεωρούμε τώρα ότι το πιθανότερο είναι ένα μέτριο καθοδικό σενάριο όπου ο ιός εξαπλώνεται πιο γρήγορα, αλλά η ανοσία κατά της σοβαρής νόσου αποδυναμώνεται μόνο ελαφρώς", δήλωσε ο Briggs.

  Ο οικονομολόγος δήλωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιθανό να έχει μόνο μέτρια επίδραση στις δαπάνες για υπηρεσίες και θα μπορούσε να επιδεινώσει τις ελλείψεις στην προσφορά. Θα μπορούσε επίσης να καθυστερήσει το πότε κάποιοι άνθρωποι θα αισθάνονται άνετα να επιστρέψουν στην εργασία τους, είπε.

  Ο Briggs κάνει επίσης λόγο για μια μικτή επίδραση στον πληθωρισμό. Ενώ οι ευαίσθητοι στον ιό τομείς, όπως τα ταξίδια, μπορεί να πληγούν, οι περαιτέρω ελλείψεις προμηθειών και εργατικού δυναμικού θα μπορούσαν να ωθήσουν τις τιμές σε πιο μόνιμη βάση, είπε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ