Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Δεκ-2021 15:41

  ΗΠΑ: Κατώτερες των προσδοκιών οι νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο

  Όλο το σχέδιο για νέες θέσεις εργασίας το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με χαμηλότερο του αναμενόμενο ρυθμό αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, παρότι οι επιχειρήσεις κινήθηκαν πιο επιθετικά όσον αφορά την πρόσληψη εργαζομένων, γεγονός που δείκτη ότι η μεγαλύτερη έλλειψη εργατικού δυναμικού εδώ και δεκαετίες εξακολουθεί να επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη.

  Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 210.000 νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, με την αύξηση των προσλήψεων να είναι η μικρότερο εδώ και ένα έτος και πολύ κατώτερη των προσδοκιών. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street ανέμεναν 573.000 νέες θέσεις εργασίας.

  Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 4,2% από 4,6%, καταγράφοντας νέο χαμηλό πανδημίας. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι το επίσημο ποσοστό της ανεργίας πιθανότατα είναι χαμηλότερο του πραγματικού κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες.

  Ωστόσο, σε ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την αγορά εργασίας, το μέγεθος του εργατικού δυναμικού αυξήθηκε σημαντικά. Περίπου 594.000 άτομα εντάχθηκαν ξανά στο εργατικό δυναμικό τον Νοέμβριο. Το λεγόμενο ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 61,8%.

  Το ίδιο διάστημα, οι επιχειρήσεις προσπάθησαν να καλύψουν τις ελλείψεις στην αγορά εργασίας αυξάνοντας τους μισθούς και τα επιδόματα. Το ωρομίσθιο αυξήθηκε απότομα και πάλι τον προηγούμενο μήνα και οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 4,8% το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας την ταχύτερη αύξηση από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ