Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Δεκ-2021 15:26

  Η China Evergrande προειδοποιεί για ενδεχόμενη αθέτηση πληρωμής απαίτησης εγγύησης $260 εκατ.

  Evergrande: Πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει - Μονόδρομος η αναδιάρθρωση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η China Evergrande ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έλαβε απαίτηση πληρωμής εγγύησης ύψους 260 εκατ. δολαρίων, προσθέτοντας ωστόσο ότι ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να την αποπληρώσει εξαιτίας της κρίσης ρευστότητας που πλήττει τον κινεζικό κλάδο ακινήτων.

  Ο κινεζικός κολοσσός προειδοποίησε επίσης ότι ενδεχομένως να αναβληθούν και άλλες αποπληρωμές υποχρεώσεων που έχει στο πλαίσιο άλλων συμφωνιών.

  Η Evergrande, κάποτε μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων της Κίνας, έχει ήδη αθετήσει πληρωμές κουπονιών συνολικού ύψους 82,5 δισ. δολαρίων που έληξαν στις 6 Νοεμβρίου, καθώς παλεύει να τηρήσει τη μία προθεσμία πληρωμής μετά την άλλη την ώρα που βαρύνεται με συνολικά χρέη άνω των 300 δισ. δολαρίων.

  Η εταιρεία πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί ενεργά με τους πιστωτές της προκειμένου να καταλήξουν από κοινού επί ενός σχεδίου εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους της.

  Η Evergrande δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχει επαρκή κεφάλαια ώστε να συνεχίσει να εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ