Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Δεκ-2021 15:11

  Βρετανία: "Υψηλό επίπεδο" απάτης στα δάνεια έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης

  Βρετανία: "Υψηλό επίπεδο" απάτης στα δάνεια έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική ελεγκτική υπηρεσία επισημαίνει σήμερα το "υψηλό επίπεδο" απάτης σε πρόγραμμα δανείων έκτακτης ανάγκης, η οποία υπολογίζεται σε 4,9 δισεκατομμύρια στερλίνες από την κυβέρνηση, κρίνοντας "ανεπαρκή" τα κυβερνητικά μέτρα που ελήφθησαν για την ανάκτηση ενός μέρους τους.

  Η έκθεση αφορά πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στα τέλη Απριλίου 2020 εν μέσω της πανδημίας της COVID-19 για να δοθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εγγυημένα 100% κρατικά τραπεζικά δάνεια, που περιορίζονταν στις 50.000 στερλίνες ή το 25% του ετήσιου κύκλου εργασιών και διάρκεια αποπληρωμής έως και δέκα ετών.

  Η κυβέρνηση υπολόγισε στα τέλη Νοεμβρίου σε 4,9 δισεκατομμύρια στερλίνες το επίπεδο της απάτης σε σύνολο άνω των 46 δισεκατομμυρίων στερλινών εγγυημένων δανείων που χορηγήθηκαν μέσω του προγράμματος αυτού έκτακτης ανάγκης. "Η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στην ταχύτητα πληρωμής σε σχέση με σχεδόν όλες τις άλλες πτυχές" κατά την χορήγηση των δανείων, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα "υψηλά επίπεδα εκτιμώμενης απάτης", επισημαίνει η Εθνική Ελεγκτική Υπηρεσία (NAO) στην έκθεσή της.

  Τα μέτρα καταπολέμησης της απάτης "τέθηκαν σε εφαρμογή υπερβολικά αργά" για να είναι αποτελεσματικά, και η κυβέρνηση οφείλει τώρα "να επικεντρωθεί στον εντοπισμό και την ανάκτηση των δανείων" αυτών που εξασφαλίστηκαν αδικαιολόγητα, σημειώνει η NAO.

  Η βρετανική ελεγκτική υπηρεσία κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να ανακτήσει τα δάνεια που εξασφαλίστηκαν αδικαιολόγητα, κρίνοντας "ανεπαρκή" τον στόχο ανάκτησης "τουλάχιστον 6 εκατομμυρίων στερλινών" από τα δάνεια αυτά και τον επιπρόσθετο προϋπολογισμό 32 εκατομμυρίων στερλινών που προβλέπεται για την καταπολέμηση της απάτης.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  * Βρετανία: Μικρή επιβράδυνση του ΡΜΙ υπηρεσιών τον Νοέμβριο

  * Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο τα κρούσματα του κορονοϊού

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ