Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Δεκ-2021 13:02

  Βρετανία: Μικρή επιβράδυνση του ΡΜΙ υπηρεσιών τον Νοέμβριο

  Βρετανια σημαια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ισχυρότερες πληθωριστικές πιέσεις των τελευταίων 23 ετών περιόρισαν την ανάκαμψη των βρετανικών επιχειρήσεων στον τομέα των υπηρεσιών από την πανδημία, κι έπληξαν την αισιοδοξία για το επόμενο έτος.

  Ο ΡΜΙ υπηρεσιών της IHS Markit μειώθηκε στις 58,5 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 59,1 μονάδες τον Οκτώβριο, αναθεωρημένος ελαφρώς προς τα κάτω από την αρχική ένδειξη των 58,6 μονάδων.

  Το κόστος που καταβάλουν οι επιχειρήσεις του τομέα υπηρεσιών και οι τιμές που χρεώνουν στους πελάτες τους, διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 1998 που άρχισε η καταγραφή των στοιχείων.

  Μέλη της Τράπεζας της Αγγλίας ίσως θεωρήσουν τα εν λόγω στοιχεία ως στήριξη για την αύξηση των επιτοκίων στις 16 Δεκεμβρίου, όταν και θα συνεδριάσει.

  Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό του πενταμήνου, κυρίως λόγω του ταξιδιωτικού κλάδου, μετά τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

  "Είναι ανησυχητικό ότι τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα του τομέα υπηρεσιών είναι επίσης τα περισσότερο εκτεθειμένα στην επιστροφή των πιο αυστηρών περιορισμών της πανδημίας, ιδιαίτερα καθώς προσεγγίζουμε την κρίσιμη εορταστική περίοδος”, ανέφερε ο Tim Moore, διευθυντής οικονομικών της IHS Markit.

  Η αισιοδοξία μειώθηκε σε χαμηλό ενός έτους, ακόμη και πριν γίνουν γνωστά τα νέα για την μετάλλαξη Όμικρον.

  Ο σύνθετος ΡΜΙ επιβραδύνθηκε ελαφρώς στις 57,6 μονάδες τον Νοέμβριο έναντι των 57,8 μονάδων τον Οκτώβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ