Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Δεκ-2021 11:36

  Allianz: Αυξάνει τη διανομή μερίσματος κατά 5% κάθε χρόνο από το 2021

  137199934
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική ασφαλιστική Allianz δήλωσε την Παρασκευή ότι θα αυξάνει το μέρισμα κατά 5% κατ' έτος από το 2021, καθώς αύξησε τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της, επικαλούμενη την πρόοδο στην αναδιάρθρωση της επιχειρηματικής στρατηγικής της. 

  Η Allianz αναφέρει πως θα διανείμει στους μετόχους τα μισά της κέρδη, τα οποία περιμένει να αυξηθούν κατά 5-7% για κάθε χρόνο την περίοδο 2022-2024, καθώς σχεδιάζει να αυξήσει και να εστιάσει στην αποτελεσματική διαχείριση του κεφαλαίου της.

  "Η νέα μερισματική πολιτική αντανακλά την αισιοδοξία μας στην οικονομική δύναμη του Ομίλου Allianz", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής, Giulio Terzariol.

  Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία αναφέρει ακόμη πως μετά τις αυξημένες πληρωμές μερισμάτων θα συνεχίσει να διαθέτει 12 δισ. σε πλεονάζον κεφάλαιο, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επαναγορά μετοχών και εξαγορές.

  Η Allianz προσθέτει πως υπέγραψε μια συμφωνία αυτασφάλισης υποχρεώσεων με θυγατρικές της Sixth Street ύψους 35 δισ. δολαρίων χαρτοφυλακίου σταθερού εισοδήματος στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Allianz: Επενδύει 1 δισ. ευρώ για εγκατάσταση οπτικών ινών στην Αυστρία

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ