Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Δεκ-2021 23:24

  ΗΠΑ: Η FTC επιχειρεί "μπλόκο" στην εξαγορά 40 δισ. δολ. της Arm από την Nvidia

  ΗΠΑ: Η FTC επιχειρεί "μπλόκο" στην εξαγορά 40 δισ. δολ. της Arm από την Nvidia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ άσκησε νομική δράση για να μπλοκάρει την εξαγορά εκ μέρους της Nvidia, έναντι 40 δισ. δολ., της Arm, η οποία σήμερα ανήκει στη SoftBank, επικαλούμενη ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

  Η συμφωνία εξεταζόταν από τις ρυθμιστικές αρχές ήδη αό την ανακοίνωσή της το 2020. Το μπλόκο της FTC είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει να αντιμετωπίσει και το οποίο, ενδεχομένως, μπορεί να την οδηγήσει σε ναυάγιο.

  "Η προτεινόμενη κάθετη συμφωνία θα δώσει σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ημιαγωγών (chips) τεράστιο έλεγχο επί της υπολογιστικής τεχνολογίας και επί των σχεδίων στα οποία ανταγωνιστικές της εταιρείες βασίζονται για να αναπτύξουν τα δικά τους, ανταγωνιστικά chips", ανέφερε η FTC.

  Η Nvidia ενισχυόταν περί το 2% πριν την ανακοίνωση της είδησης και δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα στη συνέχεια. Το περιεχόμενο της αγωγής της FTC δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

  Η Arm είναι κομβικής σημασίας προμηθευτής τεχνολογίας "αρχιτεκτονικής" για τις περισσότερες εταιρείες ημιαγωγών. Το πλέγμα οδηγιών της Arm βρίσκεται στον πυρήνα σχεδόν όλων των επεξεργαστών που χρησιμοποιούνται στα smartphones ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Apple, αλλά και των συσκευών Android, που χρησιμοποιούν chip της Qualcomm.

  Ο ρόλος της εταιρείας, ωστόσο, ήταν πάντοτε εκείνος ενός "ουδέτερου" προμηθευτεί, ενώ τώρα υπάρχουν ανησυχίες ότι η Nvidia θα μπορούσε να αποκλείσει ανταγωνιστές από απολύτως απαραίτητη για εκείνους τεχνολογία της Arm.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ