Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Δεκ-2021 15:32

  ΗΠΑ: Οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 28.000 σε 222.000

  ΗΠΑ εργατης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.01

  Οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 28.000 σε 222.000 στην εβδομάδα έως τις 27 Νοεμβρίου, μετά τη μεγάλη πτώση της προηγούμενης εβδομάδας όταν οι νέες αιτήσεις είχαν βρεθεί σε χαμηλό 52 ετών.

  Τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ωστόσο, οφείλονται στην εορταστική περίοδο της Ημέρας των Ευχαριστιών. Η διαδικασία της κυβέρνησης για την προσαρμογή των αιτήσεων στις εποχικές αλλαγές δημιουργεί μερικές φορές στρεβλώσεις κατά τη διάρκεια των εορτών.

  Ο πραγματικός αριθμός των νέων αιτήσεων παρουσίασε επίσης πτώση, καθώς διαμορφώθηκαν  σε 211.896 την περασμένη εβδομάδα έναντι 253.518 πριν από δύο εβδομάδες.

  Εν τω μεταξύ, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για επιδόματα  μειώθηκαν κατά 107.000 σε 1,96 εκατομμύρια.

  Σε κάθε περίπτωση, οι αιτήσεις βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω τους επόμενους μήνες σε προ - πανδημίας επίπεδα. Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν στις χαμηλές 200.000 πριν από το ξέσπασμα του ιού.

  Πολλοί άνθρωποι φοβούνται πάρα πολύ να επιστρέψουν στη δουλειά τους, υποστηρίζουν οι οικονομολόγοι, επειδή εξακολουθούν να φοβούνται τον κορονοϊό ή ανησυχούν μήπως κλείσουν ξανά τα σχολεία και πρέπει να βρίσκονται σπίτι με τα παιδιά τους. Η παραλλαγή Όμικρον εξάλλου ενισχύει τις ανησυχίες.

  Οι εταιρείες από τη μεριά τους προσφέρουν υψηλότερους μισθούς για να προσελκύσουν εργαζόμενους και οι μισθοί αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων ετών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ