Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Δεκ-2021 12:19

  Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ 24 ώρες πριν από την πτήση για όσους φτάνουν στις ΗΠΑ ανεξαρτήτως εμβολιασμού

  Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ 24 ώρες πριν από την πτήση για όσους φτάνουν στις ΗΠΑ ανεξαρτήτως εμβολιασμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση Μπάιντεν αυστηροποιεί τους κανόνες ταξιδιού προς και εντός ΗΠΑ, απαιτώντας από όλους τους εισερχόμενους διεθνείς επιβάτες να κάνουν τεστ για Covid εντός 24 ωρών από την αναχώρηση και επεκτείνοντας την απαίτηση για μάσκα σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού και τα μέσα μαζικής μεταφοράς έως τις 18 Μαρτίου.

  Οι αλλαγές ανακοινώθηκαν την Πέμπτη ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ενίσχυση του οπλοστασίου εργαλείων της χώρας στον αγώνα κατά του ιού καθώς ο κόσμος εισέρχεται στον τρίτο χρόνο της πανδημίας. 

  Το σχέδιο είναι επίσης η πιο πρόσφατη κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νέας, εξαιρετικά μεταλλαγμένης παραλλαγής Όμικρον, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον ΠΟΥ από τη Νότια Αφρική πριν από μια εβδομάδα. Τουλάχιστον 23 χώρες έχουν εντοπίσει κρούσματα όμικρον μέχρι στιγμής και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, δήλωσε ο ΠΟΥ την Τετάρτη. 

  Οι ΗΠΑ εντάχθηκαν σε αυτόν τον κατάλογο αφού επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής στη Βόρεια Καλιφόρνια την Τετάρτη. 

  Τα αυστηρότερα πρωτόκολλα δοκιμών πριν από την αναχώρηση θα ισχύουν για όλους τους εισερχόμενους διεθνείς ταξιδιώτες ανεξαρτήτως κατάστασης εμβολιασμού και θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν στους δημοσιογράφους ανώτεροι διοικητικοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργά την Τετάρτη. Προηγουμένως, οι ΗΠΑ απαιτούσαν απόδειξη αρνητικού τεστ Covid που λήφθηκε εντός 72 ωρών από την αναχώρηση, αν και αυτό ήταν αυστηρότερο μόνο για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες τον περασμένο μήνα. Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες έπρεπε να έχουν αρνητικό τεστ Covid εντός μίας ημέρας από την αναχώρηση.

  Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν προτρέπει επίσης τις επιχειρήσεις να "προχωρήσουν γρήγορα" απαιτώντας από τους εργαζόμενους να εμβολιάζονται ή να κάνουν τεστ σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με το σχέδιο. Τέτοια πρωτόκολλα είναι "ιδιαίτερα σημαντικά" δεδομένης της νέας παραλλαγής, σχολιάστηκε από τους ειδικούς. 

  Η κυβέρνηση είχε δώσει προθεσμία σε επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους μέχρι τις 4 Ιανουαρίου για να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό τους είτε έχει εμβολιαστεί κατά του Covid-19 είτε υποβάλλει αρνητικό τεστ κάθε εβδομάδα πριν εισέλθει στον χώρο εργασίας. Οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι έπρεπε επίσης να αρχίσουν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους στο χώρο εργασίας στις 5 Δεκεμβρίου.

  Το χειμερινό σχέδιο Covid της κυβέρνησης Μπάιντεν περιλαμβάνει επίσης περισσότερα δωρεάν τεστ κατ' οίκον.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ