Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Δεκ-2021 10:49

  Ισπανία: Μειώθηκε κατά 2,28% ο αριθμός των ανέργων τον Νοέμβριο

  Ισπανια ευρω
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των ανέργων ανθρώπων στην Ισπανία μειώθηκε κατά 2,28% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, ή κατά 74.381 ανθρώπους, καθώς η ανεργία διαμορφώθηκε στα προ πανδημίας επίπεδα με 3,18 εκατ. ανθρώπους εκτός εργασίας.

  Τα στοιχεία σηματοδοτούν τον ένατο συνεχόμενο μήνα πτώσης των ποσοστών ανεργίας και το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας για τον Νοέμβριο από το 2008, τόνισε το υπουργείο Εργασίας.

  Η Ισπανία δημιούργησε 109.451 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια του μήνα, ενώ περίπου 125.632 άνθρωποι παραμένουν ακόμη εγγεγραμμένοι στο κυβερνητικό πρόγραμμα στήριξης των θέσεων εργασίας, λιγότεροι κατά 39.992 έναντι του προηγουμένου μήνα.

  Αυτό έχει φέρει τον αριθμό των καταγεγραμμένων εργαζόμενων στους 19,77 εκατ., που αποτελεί υψηλό-ρεκόρ για την ισπανική αγορά εργασίας.

  Η Ισπανία έχει βιώσει ισχυρή αύξηση της απασχόλησης μέχρι στιγμής στο β΄ μισό του έτους, χάρη στον περιορισμό της πανδημίας, σε μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο.

  Αν και τα στοιχεία για τον τουρισμό απέχουν από τα αυτά στη διάρκεια της προ πανδημίας περιόδου, το φθινόπωρο αποδεικνύεται καλό για τη δραστηριότητα στον κλάδο, όπου δημιουργήθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας μόνο στον κλάδο του catering.

  Οι κατασκευές και η βιομηχανία ήδη δημιουργούσαν θέσεις εργασίας, και όλες οι περιφέρειες κατέγραψαν θετικά στοιχεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ