Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Δεκ-2021 20:47

  Moderna: Πέφτει άνω του 7% η μετοχή καθώς η εταιρεία έχασε έφεση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

  Moderna
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απώλειες άνω του 7% σημειώνει η μετοχή της Moderna καθώς η φαρμακευτική εταιρεία έχασε την έφεση για τη χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που αφορούσε τεχνολογία ανταγωνίστριας εταιρείας, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της εταιρείας "ευάλωτο" σε αγωγές, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

  Τρεις δικαστές του Εφετείου των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την Τετάρτη τις αποφάσεις του  Συμβουλίου Δοκιμών και Εφέσεων για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας για δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Arbutus Biopharma. Το δικαστήριο ανέφερε ότι η Moderna δεν είχε δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για το ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, επειδή δεν είχε αναπτύξει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού παρά μόνο αφού υπέβαλε την έφεση. Ακόμη, επιβεβαιώθηκε το πόρισμα του συμβουλίου ότι η Moderna δεν είχε αποδείξει πως το δεύτερο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλύπτει μια προφανή εφεύρεση.

  Σημειώνεται ότι το μέλλον της Moderna είναι συνδεδεμένο με το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 60,2 εκατ. δολαρίων το 2019, ποσό το οποίο αυξήθηκε στα 803,4 εκατ. δολάρια πέρυσι, με ενίσχυση από ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις. Η Moderna προβλέπει πωλήσεις ύψους περίπου 20 δολαρίων φέτος, σχεδόν αποκλειστικά από το εμβόλιο.

  Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της Moderna δήλωσε ότι αυτή η απόφαση του δικαστηρίου δεν σχετίζεται με τη διαμάχη της εταιρείας με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (CDC) σχετικά με το αν επιστήμονες του οργανισμού έπρεπε να είχαν συμπεριληφθεί ως συν-εφευρέτες του εμβολίου της εταιρείας σε μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

  Η μετοχή της Arbutus Biopharma σημειώνει "άλμα" 64,68%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ