Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Δεκ-2021 11:42

  Βρετανία: Υψηλές πιέσεις από το κόστος στον κλάδο της μεταποίησης

  Βρετανια κορονοιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περισσότεροι Βρετανοί επιχειρηματίες της μεταποίησης από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 30 χρόνια, ανακοίνωσαν αύξηση του κόστους τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit, γεγονός που υπογραμμίζει τις πιέσεις προς την Τράπεζα της Αγγλίας για να αυξήσουν τα επιτόκια.

  Ο μεταποιητικός δείκτης της IHS Markit, σημείωσε άνοδο τον Νοέμβριο στις 58,1 μονάδες από τις 57,8 μονάδες τον Οκτώβριο.

  Αν και αναθεωρήθηκε χαμηλότερα από τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις για 58,2 μονάδες, η έρευνα δείχνει μια βελτιωμένη εικόνα για τις βρετανικές επιχειρήσεις, που χαρακτηρίζεται από την αύξηση των παραγγελιών και της απασχόλησης.

  Αλλά σε ό,τι αφορά στο εργοστασιακό κόστος, που παραδοσιακά αποτελεί καλό οδηγό για τον επίσημο δείκτη τιμών παραγωγού, σημείωσε άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο από το 1992, όταν άρχισε δηλαδή η καταγραφή των στοιχείων, καθώς οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού.

  Μια έρευνα του βρετανικού βιομηχανικού επιμελητηρίου νωρίτερα στην εβδομάδα, έδειξε ότι το κόστος αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 20 ετών για τις επιχειρήσεις στον βρετανικό τομέα υπηρεσιών.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ