Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Νοε-2021 13:56

  Regeneron - Eli Lilly: Λιγότερο αποτελεσματικές οι θεραπείες αντισωμάτων έναντι της Όμικρον

  Regeneron
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα πρώτα τεστ υποδεικνύουν ότι η θεραπεία αντισωμάτων για τον κορονοϊό που αναπτύχθηκε από τη Regeneron Pharmaceuticals χάνει την αποτελεσματικότητά της έναντι της παραλλαγής Όμικρον, αλλά ο πλήρης αντίκτυπος θα γίνει γνωστός τις επόμενες εβδομάδες ύστερα από περαιτέρω μελέτες, όπως δήλωσε στη Wall Street Journal ο Πρόεδρος και Επικεφαλής Επιστημονικής ομάδας της εταιρείας, George Yancopoulos.

  Υπενθυμίζεται ότι η παραλλαγή Όμικρον εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και χαρακτηρίστηκε ως "παραλλαγή ανησυχίας" από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας την Παρασκευή, γεγονός που οδήγησε πολλές χώρες να επιβάλουν περιορισμούς στα ταξίδια από και προς τις χώρες της νότιας Αφρικής.

  Εν τω μεταξύ, ξεχωριστή μελέτη για τη θεραπεία αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την Eli Lilly & Co. δείχνει ότι είναι επίσης λιγότερο αποτελεσματική έναντι της Όμικρον.

  Οι ερευνητές λένε ότι ορισμένες θεραπείες με αντισώματα είναι πιθανό να είναι ευάλωτες έναντι της Όμικρον επειδή περιέχει μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας όπου στοχεύουν οι θεραπείες των Regeneron και Lilly.

  Ο Yancopoulos τόνισε ότι η εταιρεία εργάζεται ήδη σε εναλλακτικά αντισώματα που θα καταπολεμούν την Όμικρον.

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Διευθύνων σύμβουλος Moderna: Πολύ λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια κατά της Όμικρον

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ