Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Νοε-2021 13:29

  Η εταίρος της Pfizer, BioNTech, ετοιμάζει ήδη νέο εμβόλιο κατά της Όμικρον

  Η εταίρος της Pfizer, BioNTech, ετοιμάζει ήδη νέο εμβόλιο κατά της Όμικρον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική BioNTech εργάζεται για την προσαρμογή του εμβολίου της (που παράγει και διακινεί σε συνεργασία με την αμερικανική Pfizer) κατά της Covid-19 προκειμένου να αντιμετωπίζει και την μετάλλαξη Όμικρον και αναμένεται να έχει έτοιμη μια νέα έκδοσή του εντός 100 ημερών, εάν αυτό χρειαστεί.

  Η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη την ανάπτυξή του προκειμένου να κινηθεί όσο συντομότερα γίνεται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Τα βήματα για την ανάπτυξη νέου εμβολίου θα διεξάγονται παράλληλα με την έρευνα για το κατά πόσον ένα τέτοιο εμβόλιο χρειάζεται τελικώς για τη μάχη ενάντια στην πανδημία.

  Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας και η Pfizer έχουν προχωρήσει σε προετοιμασίες, ήδη από μήνες, για να μπορούν να παραγάγουν νέο εμβόλιο έναντι κάποιας παραλλαγής του κορονοϊού μέσα σε 100 ημέρες, εάν αυτό χρειαζόταν.

  Η μετάλλαξη Όμικρόν έχει δημιουργήσει ανησυχία ανά τον κόσμο, με χώρες να λαμβάνουν μέτρα περιορισμού των ταξιδίων, την ώρα που ερευνητές μελετούν ταχύτατα εάν τελικώς αυτή μπορεί να ξεπερνά την προστασία των εμβολίων.

  Θα χρειαστεί πιθανότατα εβδομάδες για να απαντήθεί το ερώτημα της επίδρασης της Όμικρόν στην παγκόσμια πορεία της πανδημίας.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ