Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Νοε-2021 11:11

  Faurecia: Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2021, βουτιά της μετοχής κατά 6,6%

  Faurecia: Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2021, βουτιά της μετοχής κατά 6,6%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική εταιρεία προμήθειας αυτοκινήτων Faurecia, περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης για δεύτερη φορά, επικαλούμενη την πτώση της ευρωπαϊκής παραγωγής αυτοκινήτου, την επίπτωση των προβλημάτων εφοδιασμού και των περιορισμών του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

  Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 6,6% μετά από την αναθεώρηση των εκτιμήσεων.

  Η υποβάθμιση ήρθε αφότου η IHS Markit, στην οποία η Faurecia βασίζει τις δικές της εκτιμήσεις για τις πωλήσεις, δήλωσε αυτόν τον μήνα πως η παγκόσμια ζήτηση αυτοκινήτου στο β΄ μισό του 2021 θα συρρικνωθεί 13% στα 6,8 εκατ. παραγόμενα οχήματα, χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για 7,8 εκατ. Οχήματα.

  Η εταιρεία επίσης έλαβε υπόψη τον αυξημένο κίνδυνο μείωσης της παραγωγής εξαιτίας της πανδημίας, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κρουσμάτων, ενώ ανιχνεύτηκε νέα παραλλαγή του ιού.

  "Είχαμε μια θετική τάση τον Νοέμβριο”, ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής Michel Favre σε conference call μετά την ανακοίνωση, "αλλά από την άλλη πλευρά δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι δεν θα κλείσουμε κάποια στιγμή την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου”.

  Η εταιρεία προβλέπει τώρα ότι οι πωλήσεις για το 2021 θα διαμορφωθούν στα 15-15,5 δισ. ευρώ και το περιθώριο της λειτουργικής κερδοφορίας στο 5,5%, σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο για πωλήσεις 15,5 δισ. ευρώ και περιθώριο 6,2%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ