Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Νοε-2021 20:11

  ΠΟΥ: Όμικρον ονομάστηκε η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού - Χαρακτηρίστηκε "παραλλαγή ανησυχίας"

  ΠΟΥ: Όμικρον ονομάστηκε η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού - Χαρακτηρίστηκε "παραλλαγή ανησυχίας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συνεδρίασε σήμερα για να αξιολογήσει το νέο, παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, αποφάσισε να το χαρακτηρίσει "παραλλαγή ανησυχίας".

  Στην παραλλαγή B.1.1.529 δόθηκε η ονομασία "Όμικρον" από το γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου.

  Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή αυτή επιφέρει μεγαλύτερο κίνδυνο επαναμόλυνσης, σε σύγκριση με τις άλλες "παραλλαγές ανησυχίας".

  Τα κρούσματα της Όμικρον φαίνεται ότι αυξάνονται σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της Νότιας Αφρικής.

  Τα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν εξάλλου σε προσωρινή διακοπή των πτήσεων από και προς χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής, σαν μέτρο προληπτικής προστασίας έναντια της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το απόγευμα η σλοβενική Προεδρία της ΕΕ.

  Επιτροπή ειδικών του χώρου της Υγείας από το σύνολο των 27 χωρών "συμφώνησαν ότι χρειάζεται ενεργοποίηση του έκτακτου μηχανισμού και επιβολή προσωρινής απαγόρευσης οποιουδήποτε ταξιδιού προς τις χώρες - μέλη της ΕΕ από την ευρύτερη περιφέρεια του νότου της Αφρικής", επισήμανε μέσω Twitter η Προεδρία της ΕΕ, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι επιθυμούσε να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική, ώστε να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της νέας παραλλαγής της COVID-19.

  Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, προκαλεί ανησυχία λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων και της ταχείας εξάπλωσής της στους νέους στο Γκαουτένγκ, την πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας.

  Ανάλογη απόφαση ανακοίνωσε ότι έλαβε και η κυβέρνηση της Ελβετίας, χώρας η οποία συμμετέχει στον χώρο Σένγκεν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ