Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Νοε-2021 17:08

  Πολλοί Πορτογάλοι καλωσορίζουν την επιστροφή των περιορισμών, εν μέσω έξαρσης της Covid-19

  Πορτογαλια κορονοιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολλοί Πορτογάλοι καλωσορίζουν την επιστροφή περιορισμών κατά της Covid-19, την οποία ανακοίνωσε χθες το βράδυ η κυβέρνηση, εν μέσω της έξαρσης των μολύνσεων και της απειλής μιας νέας, υψηλά μεταδοτικής παραλλαγής, με ορισμένους μάλιστα πολίτες να τάσσονται υπέρ της επιβολής αυστηρότερων μέτρων.

  Ο πορτογαλικός πληθυσμός αποδέχεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τα μέτρα κατά της Covid και τη χρήση των εμβολίων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ξέσπασαν επεισόδια προσφάτως.

  "Εγκρίνω. Πρέπει να υπάρξει κάτι που θα φρενάρει τη διασπορά. Δεν έχει τελειώσει ακόμη και δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει… Επομένως, πιστεύω ότι είναι πολύ καλό, καθώς πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί", είπε σχετικά με τα μέτρα η Αντονία Κόστα, μια κάτοικος της Λισαβόνας, ηλικίας 62 ετών.

  Με σχεδόν 87% ποσοστό εμβολιασμών, ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως, η Πορτογαλία έδωσε εντολή για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, συνέστησε την τηλεργασία, όπου είναι δυνατή, καθιστώντας την υποχρεωτική την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ενώ αυστηροποίησε τις προϋποθέσεις για τα τεστ κορονοϊού.

  Ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα αποδεικτικό αρνητικού τεστ για να μπαίνουν σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και να συμμετέχουν σε μεγάλες εκδηλώσεις, ενώ το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό θα απαιτείται για τη διαμονή σε ξενοδοχεία, την είσοδο στα γυμναστήρια και τους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.

  "Νομίζω ότι τα μέτρα εξακολουθούν να μην είναι αρκετά, όμως ας περιμένουμε και να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος" για να ελέγξουμε τη νόσο, λέει η Μαρία ντε Φάτιμα, μια 50χρονη κάτοικος της Λισαβόνας.

  Οι περιορισμοί, που προβλέπουν μεταξύ άλλων την απαίτηση από όλους τους επιβάτες που φθάνουν στην Πορτογαλία να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους, θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη Τετάρτη.

  Ο Χοάο Βαλέντε, ένας 70χρονος συνταξιούχος, υποστηρίζει πως τα μέτρα "θα μπορούσαν να είναι αυστηρότερα, όμως προς το παρόν, προκειμένου να μην επηρεάσουν την οικονομία, είναι λογικά".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ