Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Νοε-2021 13:51

  Veolia: Αισιόδοξη ότι θα λάβει την έγκριση των αρχών για τη συγχώνευση με τη Suez

  Veolia: Αισιόδοξη ότι θα λάβει την έγκριση των αρχών για τη συγχώνευση με τη Suez
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική εταιρεία διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων Veolia, εκτιμά ότι θα λάβει την έγκριση των ευρωπαϊκών αντιμονοπωλιακών αρχών για τη συγχώνευση της με την ανταγωνιστική Suez στις 14 Δεκεμβρίου, καθώς οι δύο εταιρείες προσέφεραν επιπλέον πωλήσεων assets για να διασκεδάσουν τις ανησυχίες ανταγωνισμού, ανέφεραν πηγές του Reuters.

  Οι νέες παραχωρήσεις, που υποβλήθηκαν στην ΕΕ αυτή την εβδομάδα, είναι περιορισμένης έκτασης και δεν υπονομεύουν τη λογική της συγχώνευσης μεταξύ των δύο γαλλικών ανταγωνιστικών, ανέφεραν οι πηγές.

  "Η Veolia είναι πολύ σίγουρη οτι θα λάβει την έγκριση της Κομισιόν στις 14 Δεκεμβρίου”, ανέφερε μία από τις πηγές, προσθέτοντας ότι μόλις δοθεί το πράσινο φως, η Veolia θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την εξαγορά της Suez.

  Οι δύο όμιλοι, που ανακοινώσαν τα σχέδια τους για συγχώνευση ύψους 13 δισ. Ευρώ τον περασμένο Απρίλιο μετά από μια μακρά διαμάχη, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα διαχωρίσουν τις γαλλικές δραστηριότητες υδάτων και απορριμμάτων της Suez και κάποια διεθνή assets, σε μια νέα οντότητα που θα ονομάζεται "New Suez”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ