Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Νοε-2021 20:38

  Η Γαλλία χαιρετίζει "τη δέσμευση" υπέρ της "ευρωπαϊκής κυριαρχίας" από τον νέο συνασπισμό στη Γερμανία

  Παρισι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα "τη δέσμευση" υπέρ της "ευρωπαϊκής κυριαρχίας" του νέου συνασπισμού στη Γερμανία, δηλώνοντας ότι θέλει να "εργαστεί γρήγορα" από κοινού με τη νέα κυβέρνηση, καθώς η γαλλική προεδρία της ΕΕ αρχίζει την 1η Ιανουαρίου.

  "Χαιρετίζουμε τη συμφωνία συνασπισμού που παρουσίασαν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) χθες και τη δέσμευση που εκδηλώνει υπέρ της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής κυριαρχίας. Στο πλαίσιο της γαλλογερμανικής συνεργασίας, ευχόμαστε να εργαστούμε γρήγορα με τη νέα γερμανική κυβέρνηση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως στην προοπτική της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σε ανακοίνωση.

  Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης 'Ολαφ Σολτς ανακοίνωσε την Τετάρτη μια συμφωνία για να ηγηθεί της πρώτης κυβέρνησης στη μετά την Μέρκελ εποχή, με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, ένας πρωτοφανής συνασπισμός.

  Οι γαλλικές αρχές είχαν εκφράσει επανειλημμένα τη βούλησή τους να αρχίσουν γρήγορα να εργάζονται μαζί με τη νέα γερμανική κυβέρνηση, βασικό εταίρο του Παρισιού στις κόλπους της ΕΕ.

  Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν ανυπομονεί ακόμη περισσότερο καθώς η γαλλική προεδρία της ΕΕ, διάρκειας 6 μηνών, συμπίπτει με την προεκλογική εκστρατεία των γαλλικών προεδρικών εκλογών στα τέλη Απριλίου.

  Ο Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του επαναλαμβάνουν τακτικά ότι η ΕΕ πρέπει να εδραιώσει την κυριαρχία της έναντι των παγκόσμιων γεωπολιτικών εξελίξεων, κυρίως της επιλογή των ΗΠΑ να επανεστιάσουν τις προτεραιότητές τους στην αντιπαράθεση τους με την Κίνα, παραμερίζοντας την Ευρώπη στο δεύτερο πλάνο των στρατηγικών προτεραιοτήτων τους.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ