Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Νοε-2021 20:23

  Ρωσία: Το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας θεωρείται πλέον περισσότερο ένα δεξιό συντηρητικό κόμμα

  Ρωσία: Το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας θεωρείται πλέον περισσότερο ένα δεξιό συντηρητικό κόμμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν είναι πλέον ένα αριστερό κόμμα, αλλά περισσότερο ένα δεξιό συντηρητικό κόμμα. Την άποψη αυτή διατύπωσαν πολιτικοί επιστήμονες κατά την διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα " ΚΚΡΟ-2021- στελεχική και ιδεολογική κρίση". Το κόμμα το τελευταίο διάστημα ενεπλάκη σε μια σειρά σκανδάλων, ενώ η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) σήμερα ήρε την ασυλία στον βουλευτή του ΚΚΡΟ Βαλέρι Ράσκιν ο οποίος θεωρείται ύποπτος για λαθροθηρία.

  "Το σημερινό ΚΚΡΟ δεν είναι τόσο αριστερό, όσο ένα δεξιό συντηρητικό κόμμα. Είναι πιο κοντά στους Ρεπουμπλικάνους των Ηνωμένων Πολιτειών είτε στους συντηρητικούς της Βρετανίας" δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου κοινωνικών Ερευνών Γκλεμπ Κουζνετσόφ.

  Κατά την άποψη του το ΚΚΡΟ δεν έχει αυτή τη στιγμή καμία αριστερή ιδεολογία, ούτε καμία σχέση με τον κομμουνισμό. "Λένε ότι είναι κομμουνιστές, κυρίως, κατά λάθος και ελπίζω ότι τον τίτλο του αριστερού κόμματος στην Ρωσία θα βρεθεί κάποια νέα πολιτική δύναμη που θα τον αποκτήσει" δήλωσε ο Κουζνετσόφ.

  Από την πλευρά του ο διευθυντής του Ινστιτούτου νεότερων κρατών Αλεξέι Μαρτίνοφ επισήμανε ότι το ΚΚΡΟ ισχυρίζεται ότι είναι κληρονόμος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. "Η κληρονομία συνίσταται στο ότι ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ εργαζόταν στην Κεντρική Επιτροπή. Εδώ και καιρό δεν υπάρχει κανένας μαρξισμός εκεί. Έχουν τον ρόλο της βολεμένης αντιπολίτευσης. Στην πραγματικότητα καμία μαρξιστική ιδέα δεν υπάρχει εκεί", δήλωσε ο Μαρτίνοφ, προσθέτοντας ότι το ΚΚΡΟ "δεν έχει καμία σχέση μ' ένα πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ