Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Νοε-2021 19:22

  Γερμανία: Αναβλήθηκε για αύριο η ανακοίνωση των Πρασίνων γι' αυτούς που θα αναλάβουν υπουργεία

  Γερμανια σημαια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Πράσινοι ανέβαλαν για αύριο την ανακοίνωση των στελεχών που θα αναλάβουν υπουργεία στην επόμενη κυβέρνηση και την παρουσίαση της Προγραμματικής Συμφωνίας στα μέλη τους. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, αιτία είναι οι εσωκομματικές διενέξεις για τα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν.

  Το κόμμα των Πρασίνων επρόκειτο σήμερα, σε ψηφιακό Συνέδριο, να παρουσιάσει την Προγραμματική Συμφωνία και τα στελέχη που θα αναλάβουν υπουργικό αξίωμα στη νέα κυβέρνηση και να ζητήσει με ψηφιακή και επιστολική ψήφο τη συναίνεσή τους. Πριν από λίγη ώρα ωστόσο ανακοινώθηκε η αναβολή του Συνεδρίου, για αύριο, Παρασκευή, με τη δικαιολογία ότι καθυστέρησαν οι συνομιλίες με τα άλλα δύο κόμματα του συνασπισμού.

  Σύμφωνα πάντως με την Handelsblatt, η διαμάχη αφορά τις δύο πτέρυγες του κόμματος, την "αριστερή" και τους "ρεαλιστές". Η πρώτη αντιτίθεται στην σχεδιαζόμενη ανάληψη υπουργείου από τον "ρεαλιστή" πρώην αρχηγό του κόμματος Τζεμ Έζντεμιρ και ζητά υπουργείο να αναλάβει ο "αριστερός" επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας 'Αντον Χοφράιτερ.

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα 125.000 μέλη των Πρασίνων πρέπει ψηφίσουν εντός των προσεχών δέκα ημερών. Τα υπουργεία που θα στελεχώσουν οι Πράσινοι είναι το Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα, το Εξωτερικών, το Οικογένειας, το Περιβάλλοντος και το Αγροτικής Ανάπτυξης.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ