Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Νοε-2021 15:06

  Η Τουρκία κατασκευάζει σταθμούς παράκτιας επιτήρησης σε Μερσίνα και Αντιόχεια

  Η Τουρκία κατασκευάζει σταθμούς παράκτιας επιτήρησης σε Μερσίνα και Αντιόχεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Τουρκία αποφάσισε να κατασκευάσει πέντε σταθμούς παράκτιας επιτήρησης, με σκοπό, όπως γράφει η εφημερίδα Türkiye "να διασφαλίσει την ασφάλεια των πλοίων της στην ανατολική Μεσόγειο".

  Μάλιστα, σύμφωνα με το υπογεγραμμένο ρεπορτάζ, ξεκίνησε ήδη η κατασκευή των πρώτων δύο παρατηρητηρίων. Στο πλαίσιο αυτό, ο ένας από τους πέντε σταθμούς επιτήρησης που σχεδιάζει να κατασκευάσει το υπουργείο Εσωτερικών κατασκευάζεται στην περιοχή του Ανεμουρίου της Μερσίνας και ο άλλος στο Κελτεπέ στην Αντιόχεια.

  Αξιοσημείωτα είναι και τα χαρακτηριστικά του συστήματος του Σταθμού Επιτήρησης Ακτών. Οι σταθμοί θα είναι εξοπλισμένοι με συναγερμούς αναγνώρισης ζώνης ασφαλείας, εισόδου, εξόδου, ταχύτητας και επιτάχυνσης για τον επιλεγμένο τύπο πλοίου, έλεγχο ταυτότητας και πληροφορίες πλοήγησης των πλοίων, σύστημα τηλεχειρισμού, ανίχνευση κίνησης.

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα ξεκίνησαν επίσης οι μελέτες για την ίδρυση του Κέντρου Ταυτοποίησης και Παρακολούθησης και του Κέντρου Επιχειρήσεων στην ΤΔΒΚ. Αναφέρεται ότι τα κέντρα επιχειρήσεων θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ