Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Νοε-2021 14:41

  Γαλλία: Αποφασίστηκε η χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου σε όλους τους ενήλικες

  Γαλλία: Αποφασίστηκε η χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου σε όλους τους ενήλικες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι το Παρίσι αποφάσισε να καταστήσει δυνατή τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε όλους τους ενήλικες.

  Η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων σε άτομα από 18 ετών και άνω θα είναι διαθέσιμη από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, όπως πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας.

  Το Ελιζέ ελπίζει ότι με την κίνηση αυτή θα καταφέρει να περιορίσει το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

  Ο Ολιβιέ Βεράν πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι το διάστημα που θα μεσολαβεί από την ολοκλήρωση του πλήρους εμβολιασμού έως τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης θα μειωθεί στους πέντε μήνες, αντί για έξι που είναι επί του παρόντος.

  Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Γαλλία διαθέτει αρκετές δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η χώρα διαθέτει απόθεμα περίπου 25 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, στη Γαλλία έχουν λάβει ήδη αναμνηστική δόση περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι.

  Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, οι υγειονομικές αρχές στη Γαλλία συνέστησαν η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 να γίνεται ήδη από την ηλικία των 18 ετών, 5 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό.

  Σε γνωμοδότηση την οποία είχε ανακοινώσει μόλις έξι ημέρες νωρίτερα, την Παρασκευή, η Ανώτατη Αρχή Υγείας (HAS) πρότεινε η αναμνηστική δόση να γίνεται από την ηλικία των 40 ετών, 6 μήνες μετά την τελευταία ένεση.

  Όμως αποφάσισε να μειώσει αυτές τις προθεσμίες επειδή η "αναζωπύρωση της επιδημίας" είναι "ακόμη πιο ισχυρή απ' ό,τι αναμενόταν", εξηγεί στη νέα γνωμοδότησή της.

  "Θεωρεί πως το ανησυχητικό επιδημικό πλαίσιο δικαιολογεί μια επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας με μείωση της προθεσμίας ανάμεσα στον πρώτο πλήρη εμβολιασμό και την αναμνηστική δόση", αναφέρει η HAS, ο ρόλος της οποίας είναι να εμπνέει την πολιτική της κυβέρνησης στα ζητήματα αυτά.

  "Συνιστά συνεπώς η χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης να μπορεί πλέον να γίνεται από τους 5 μήνες μετά τον πρώτο πλήρη εμβολιασμό και η εκστρατεία της αναμνηστικής δόσης να διευρυνθεί ήδη από τώρα στα πρόσωπα ηλικίας 18 ετών και άνω".

  Η HAS βασίζεται κυρίως σε προβολές του Ινστιτούτου Παστέρ, οι οποίες υπολογίζουν τη μείωση της κορύφωσης των νοσηλειών, αν χορηγηθεί η αναμνηστική δόση από την ηλικία των 18 ετών.

  Σύμφωνα με τη HAS, η μείωση αυτή είναι 39%, αν η αναμνηστική δόση γίνει 6 μήνες μετά την τελευταία ένεση, και περνά στο 50%, αν η αναμνηστική δόση γίνει στους 5 μήνες.

  Η HAS διαβεβαιώνει πως η στρατηγική αυτή επιβεβαιώνεται από "τα δεδομένα μελετών στην πραγματική ζωή που πραγματοποιήθηκαν στο Ισραήλ".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ