Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Νοε-2021 14:35

  Κομισιόν: Covid-pass για ταξίδια με ισχύ 9 μηνών από τον πλήρη εμβολιασμό

  Κομισιόν: Covid-pass για ταξίδια με ισχύ 9 μηνών από τον πλήρη εμβολιασμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Πέμπτη τα πιστοποιητικά εμβολιασμού της ΕΕ κατά της covid-19 να ισχύουν -από τις 10 Ιανουαρίου 2022- για εννέα μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, ενώ άνοιξε επίσης τον δρόμο για τη σύνδεση των ενισχυτικών δόσεων με τα εν λόγω πάσο.

  "Η Επιτροπή προτείνει μεγαλύτερη εστίαση σε μια "ανθρωποκεντρική" προσέγγιση των ταξιδιωτικών μέτρων και μια τυπική περίοδο αποδοχής των πιστοποιητικών εμβολιασμού για 9 μηνες", ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

  "Η Επιτροπή μπορεί, αν χρειαστεί, να προτείνει κατάλληλη περίοδο αποδοχής και για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται μετά και τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης", πρόσθεσε. 

  Tη συμβολή του ψηφιακού πιστοποιητικού και της συντονισμένης προσέγγισης στην ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία υπογράμμισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου τονίζοντας την ανάγκη ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού με ενισχυτική δόση εμβολίου.

  "Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του ECDC και για να επιτρέψουμε στα κράτη μέλη να προσαρμόσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους και στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ενισχυτικά φάρμακα, προτείνουμε μια περίοδο ισχύος 9 μηνών για τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά της ΕΕ για την COVID", επισήμανε η κ. Κυριακίδου.

  "Ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένοι είμαστε από τους περιορισμούς, πρέπει να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε σθεναρά όλους να συνεχίσουν να σέβονται τα μέτρα δημόσιας υγείας. Οι μάσκες μας πρέπει να μείνουν για την ώρα", προσέθεσε.

  Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι, αν και έχει εμβολιαστεί "πάνω από το 65% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ, αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν προστατεύονται. Για να ταξιδέψουν όλοι και να ζήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, πρέπει να επιτύχουμε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού - επειγόντως".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ