Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Νοε-2021 11:46

  Ουγγαρία: Νέα αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων από την κεντρική τράπεζα

  Ουγγαρία: Νέα αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων από την κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας αύξησε το επιτόκιο καταθέσεων κατά 40 μονάδες βάσης, στο 2,9%, προχωρώντας στη δεύτερη αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς συνεχίζει τη σύσφιξη της πολιτικής για τον περιορισμό των αυξανόμενων πληθωριστικών κινδύνων.

  Την προηγούμενη εβδομάδα, η τράπεζα αύξησε το επιτόκιο καταθέσεων μιας εβδομάδας κατά 70 μονάδες βάσης, στο 2,5%.

  Επίσης, η τράπεζα ήταν προγραμματισμένο να ανακοινώσει την απόφαση για τα επιτόκια αργότερα, αλλά προχώρησε απροσδόκητα στην πρόωρη ανακοίνωση τους.

  Νωρίτερα στον μήνα, η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 30 μονάδες βάσης στο 2,1%, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον πληθωρισμό.

  Πρόσθεσε δε ότι ήταν έτοιμη να αυξήσει το επιτόκιο καταθέσεων μιας εβδομάδας πάνω από το βασικό, κάτι που traders και αναλυτές δήλωσαν ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει το φιορίνι.

  Η τράπεζα έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τη νομισματική σύσφιξη όσο χρειαστεί και έκανε λόγο για μια "πιο εκτεταμένη και πιο μακροχρόνια” σύσφιξη, προκειμένου να περιορίσει τους αυξανόμενους πληθωριστικούς κινδύνους και να εδραιώσει τις πληθωριστικές προσδοκίες.

  "Το επιτόκιο καταθέσεων μιας εβδομάδας θα υπερβεί το βασικό επιτόκιο όσο κυριαρχούν τα ρίσκα στις αγορές εμπορευμάτων και στη χρηματοπιστωτική αγορά”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο για αυτή την απόφαση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ