Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2021 17:55

  "Βουτιά" άνω του 20% για την Gap - Απογοήτευσαν τα μεγέθη γ΄ τριμήνου και το guidance

  "Βουτιά" άνω του 20% για την Gap - Απογοήτευσαν τα μεγέθη γ΄ τριμήνου και το guidance
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτώση άνω του 20% καταγράφει την Τετάρτη η μετοχή της Gap Inc., καθώς η εταιρεία ένδυσης και αξεσουάρ ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα με τις αλυσίδες εφοδιασμού έπληξαν περισσότερο από το αναμενόμενο τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

  Τα μεγέθη της Gap στο τρίτο τρίμηνο ήταν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών, ενώ η εταιρεία αναθεώρησε και τις εκτιμήσεις της "μόνο λόγω των έντονων επιπτώσεων στα έσοδα και στα κέρδη από τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες”, όπως ανέφερε η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας Katrina O'Connell κατά την ενημέρωση των αναλυτών.

  Η Gap αναμένει πλέον ότι τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού θα επιφέρουν απώλεια πωλήσεων της τάξης των 550-650 εκατ. δολαρίων. 

  Επίσης, η εταιρεία εκτιμά ότι τα αεροπορικά έξοδα μεταφοράς θα ανέλθουν φέτος στα 450 εκατ. ευρώ. Κι αυτό γιατί η εταιρεία επέλεξε να μεταφέρει περίπου το 35% των προϊόντων της για την εορταστική περίοδο λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στις θαλάσσιες μεταφορές. 

  "Αν και αυτό είναι καταλυτικό για την κερδοφορία μας, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να μετριαστεί η περαιτέρω απώλεια πωλήσεων και να κρατήσουμε τους πελάτες μας μακροπρόθεσμα", πρόσθεσε η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας.

  Σημειώνεται ότι η εταιρεία εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο του έτους πωλήσεις ύψους 3,94 δισ. δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή 27 σεντς, την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν πωλήσεις 4,44 δισ. δολαρίων και κέρδη 0,50 σεντς ανά μετοχή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ