Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2021 17:01

  ΗΠΑ: Πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Νοέμβριο

  ΗΠΑ: Πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχώρηση κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Νοέμβριο, παρότι η τελική μέτρηση του δείκτη ήταν υψηλότερη της προκαταρκτικής, παραμένοντας ωστόσο χαμηλότερα από τη μέτρηση του Οκτωβρίου.

  Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο στις 67,4 μονάδες, λίγο υψηλότερα των 66,8 μονάδων που ήταν η αρχική μέτρηση. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, ωστόσο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε, καθώς τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης βρισκόταν στις 71,7 μονάδες.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόμη της Wall Street Journal τοποθετούσαν τον πήχη χαμηλότερα, στις 66,8 μονάδες, όσο ήταν και η αρχική μέτρηση για τον Νοέμβριο.

  Ο υποδείκτης για την εκτίμηση των καταναλωτών για τις τρέχουσες συνθήκες επίσης υποχώρησε τον Νοέμβριο και διαμορφώθηκε στις 73,6 μονάδες από τις 77,9 μονάδες που ήταν τον Οκτώβριο, ενώ πτώση κατέγραψε και ο υποδείκτης των προσδοκιών, ο οποίος κατρακύλησε στις 63,5 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 67,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

  Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό την επόμενη πενταετία διαμορφώθηκαν στο 3%, υψηλότερα από το προ πανδημίας επίπεδο του 2,3%. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό το επόμενο ένα έτος αυξήθηκε στο 4,9%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2008, έναντι ανόδου 4,8% τον Οκτώβριο. 

  Με άλλα λόγια, οι καταναλωτές εξακολουθούν να ανησυχούν πρωτίστως για τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και αναφέρουν πτώση του βιοτικού επιπέδου ως αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ