Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2021 15:12

  Κομισιόν: Καλεί σε ετοιμότητα την ευρωζώνη για νέα αύξηση των δαπανών αν απαιτηθεί

  Κομισιόν: Καλεί σε ετοιμότητα την ευρωζώνη για νέα αύξηση των δαπανών αν απαιτηθεί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα δώσουν προτεραιότητα στις δημόσιες δαπάνες στο επόμενο έτος, καθώς προσπαθούν να ενισχύσουν την ανάκαμψη από την πανδημία, εν μέσω αύξησης των τιμών και προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

  Η δημοσιονομική στάση της ευρωζώνης προβλέπεται να παραμείνει επεκτατική μέχρι το τέλος του 2022 όπως συστήνεται από την Κομισιόν, σύμφωνα με το draft του προϋπολογισμού που έχει στην κατοχή του το Bloomberg.

  Η Κομισιόν καλεί τα μέλη της ευρωζώνης να είναι έτοιμα να αυξήσουν ξανά τις δαπάνες εάν υπάρξει αναζωπύρωση των λοιμώξεων.

  Τα ενθαρρύνει επίσης να ξεκινήσουν να συγκρατούν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα μόλις το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες, ενώ θα πρέπει να φροντίσουν να μην μειώσουν τις επενδύσεις, σύμφωνα με το draft.

  Σε ξεχωριστή αναφορά, η Κομισιόν κατέληξε ότι 12 κράτη-μέλη (Κροατία, Κύπρος, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία) θα πρέπει να υπόκεινται σε εις βάθος επανεξέταση των μακροοικονομικών τους ανισορροπιών.

  Αυτές οι χώρες ήταν ήδη υπό στενή παρακολούθηση προ πανδημίας, και οι Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία είχα επισημανθεί ως ιδιαίτερη πηγή ανησυχίας.

  Για την Ιταλία, η Κομισιόν ανέφερε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα για να περιορίσει τις τρέχουσες δαπάνες, δεδομένου του υψηλού επιπέδου χρέους της.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ