Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Νοε-2021 16:46

  ΗΠΑ: Σε χαμηλό δύο μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI

  ΗΠΑ: Στο 6,7% από 6,6% η αναθεωρημένη μέτρηση για το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα συνέχισε να αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό το Νοέμβριομ παρά την μικρή επιβράδυνση από τον Οκτώβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η IHS Markit.

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 56,5 μονάδες το Νοέμβριο από 57,6 μονάδες τον Οκτώβριο, καθώς η άνοδος των τιμών, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και η αδυναμία κάλυψης των κενών στις θέσεις εργασίας συνεχίζουν να περιορίζουν την οικονομική δραστηριότητα. 

  Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης για τον κλάδο των υπηρεσιών ήταν στις 57,0 μονάδες από 58,7 μονάδες τον Οκτώβριο, χαμηλό δύο μηνών, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI στις 59.1 μονάδες από 58,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, υψηλό δύο μηνών. 

  "Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να εμφανίζει υψηλόυς ρυθμούς ανάπτυξης", αναφέρει ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit. "Παρά τον βραδύτερο ρυθμό της επέκτασης της επιχειρηματικής δραστηριότητας το Νοέμβριο, η ανάπτυξη παραμένει πάνω το μακροπρόθεσμο μέσο όρο της έρευνας, προ της πανδημίας, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να εστιάζουν στην ενίσχυση της παραγωγικής τους ικανότητας προκειμένου να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ