Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Νοε-2021 12:28

  Aareal Bank: Άνοδος 3,9% της μετοχής μετά την πρόταση εξαγοράς από τις Advent International και Centerbridge Partners

  Aareal Bank: Άνοδος 3,9% της μετοχής μετά την πρόταση εξαγοράς από τις Advent International και Centerbridge Partners
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αμερικανικές Advent International και Centerbridge Partners, υπέβαλαν κοινή πρόταση εξαγοράς για τη γερμανική Aareal Bank, που αποτιμά την τράπεζα στα 1,7 δισ. ευρώ.

  "Η προσφορά που ανακοινώθηκε είναι προς το καλύτερο συμφέρον της εταιρείας μας και των μετόχων της”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aareal, Jochen Kloesges.

  Η Aareal, η οποία ειδικεύεται στο δανεισμό real-estate, τόνισε τον προηγούμενο μήνα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για πιθανή απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου με ομάδα επενδυτών.

  Η τιμή-προσφοράς των 29 ευρώ ανά μετοχή της Aareal, αποτελεί premium 35% σε σχέση με τον σταθμισμένο μέσο όρο στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, Η μετοχή ενισχύεται 3,9%.

  Αλλά μια επενδυτής της γερμανικής τράπεζας, η Teleios με ποσοστό συμμετοχής 6%, εξέφρασε την αντίθεσή της στην πρόταση των δύο αμερικανικών επιχειρήσεων.

  Ο Adam Epstein, συνιδρυτής της Teleios, τόνισε πως η διαδικασία προσφοράς είναι εις βάρος των μετόχων.

  "Η Aareal δεν είναι χριστουγεννιάτικο δώρο για το δ.σ.”, πρόσθεσε τονίζοντας ότι η Teleios θα δράσει για να εξασφαλίσει ότι το δ.σ. της τράπεζας θα πραγματοποιήσει "μια επαγγελματική, δομημένη διαδικασία πώλησης στο επόμενο έτος”.

  Οι Advent και Centerbridge, θα επιδιώξουν την πρόταση μέσω του επενδυτικού οχήματος Atlantic BidCo.

   

  Σχεδιάζουν να αναπτύξουν τους τομείς των χρηματοπιστωτικών εταιρειών, του real estate, τον τομέα ακινήτων, λογισμικού και πληρωμών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ